Domstol mørklægger Cosby-afhøring

Tidligst i december vil der - måske - slippe detaljer ud om, hvad Bill Cosby har forklaret sexsagen

Offentligheden kan måske få lov til at vente længe på at høre Bill Cosbys egne forklaringer i sexsagen. Foto: AP
Offentligheden kan måske få lov til at vente længe på at høre Bill Cosbys egne forklaringer i sexsagen. Foto: AP

Den amerikanske komiker Bill Cosby måtte fredag igennem en afhøring i forbindelse med et søgsmål fra en kvinde, der beskylder ham for seksuelt misbrug.

Bill Cosby skal i dag modvilligt afgive forklaring i en af de mange sager om sexmisbrug, han står anklaget for. (Foto: AP) Intl. kendte - 9. okt. 2015 - kl. 11:01 I dag går det løs: Cosby tvunget til at svare på sex-anklager

Men det er kun meget lidt, der er kommet frem om afhøringen. Det er hemmeligt, præcis hvor og hvornår afhøringen finder sted.

Advokat Gloria Allred, der repræsenterer den forurettede kvinde, siger til nyhedsbureauet Reuters, at afhøringen ventes at kunne tage op mod syv timer.

Gloria Allred skal hegle Bill Cosby igennem for spørgsmål under vidneafhøring i Los Angeles. 
(Foto: Thea Pedersen) Intl. kendte - 6. okt. 2015 - kl. 06:54 Hun skal grille Cosby i retten

Allred tilføjer, at hun endnu ikke har afgjort, om hun vil komme med en udtalelse i den forbindelse.

Tidligere antydede hun, at afhøringen muligvis ville finde sted i staten Massachusetts, hvor Cosby bor. Komikerens egne talspersoner afviser, at kommentere de oplysninger med henvisning til, at en domstol har beordret det hemmeligholdt.

I løbet af det seneste år er over 50 kvinder stået frem med anklager om, at Cosby har udnyttet dem. Der er alvorlige anklager mod den verdensberømte komiker, blandt andet at han skal have bedøvet, sexmisbrugt eller voldtaget nogle af dem.

Se også: Forsvar: Kan Cosbys store penis give hukommelsestab?

Fredag er det første gang, at Cosby selv skal svare på spørgsmål under ed, siden han for ni år siden blev afhørt i en sag i Pennsylvania. Sagen blev dengang afgjort, ved at parterne indgik forlig, inden den kom for retten.

Den form for forhør, som Cosby måtte igennem fredag, foregår ofte uden for retssalene. Der behøver ikke at være en dommer til stede, siger en talskvinde for den domstol i Los Angeles, hvor sagen kører.

Dert bliver en hård tørn for Bill Cosby d. 9. oktober. Foto: AP Intl. kendte - 6. aug. 2015 - kl. 11:29 Nu skal Cosby i retten

Dommer Craig Karlan fra domstolen i Los Angeles siger, at han vil forsegle Cosbys udsagn fra fredagens afhøring til i hvert fald december. Til den tid vil han afgøre, om dele af Cosbys udsagn kan offentliggøres, siger advokat Gloria Allred.

De fleste af anklagerne mod Cosby går mange år tilbage i tiden og er derfor juridisk forældede.

Se også: Cosbys ofre får egen magasinforside

Men den sag, hvor Gloria Allred er advokat, er en undtagelse. Nok fandt det påståede misbrug sted i 1974, da kvinden var 15 år, men Allred siger, at kvinden først har oplevet psykologiske eftervirkninger i de seneste tre år, og derfor er der basis for at lade en domstol se på sagen, skriver Reuters.

Cosby afviser beskyldningerne fra den pågældende kvinde og betegner søgsmålet som et forsøg på afpresning.

Se også: Bill Cosby: Nu bliver hans penge afvist

Imens har Baylor University, verdens største baptist-universitet, besluttet at fratage Bill Cosby den æres-grad, man tildelte ham i 2003.

Universitetet kan ikke leve med de anklager, der rettes mod den tidligere så folkekære skikkelse, hedder det i begrundelsen.

Bill Cosby modtog æres-graden, da universitetet i 2003 var i krise, efter at en af skolens basketball-spillere havde dræbt en kammerat på holdet.

 

8 kommentarer
Vis kommentarer