Dr. Dre undskylder for overgreb

For første gang, siden de første beskyldninger om vold kom frem for 25 år siden, undskyldninger den kendte rapper

Her ankommer Dr. Dre og hans kone Nicole Young til premieren på 'Straight Outta Compton'. (Video: Splash)

Den anerkendte rapper Dr. Dre er flere gange blevet dømt for vold, og en række kvinder er tidligere stået frem og fortalt, hvordan manden bankede dem tilbage i 80'erne og 90'erne.

En biografisk film om den 50-åriges liv ved navn 'Straight Outta Compton' har pustet nyt liv i anklagerne, da den er blevet anklaget for at forskønne rapperens liv ved at udelade voldshandlingerne. Det har fået Dr. Dre, hvis borgerlige navn er Andre Young, til at undskylde for sine handlinger over for kvinderne.


Her bliver 'Straight Outta Compton'-instruktør F. Gary Gray konfronteret med beslutningen om at udelade Dr. Dres voldelige fortid fra filmen. (Video: Splash)

Se også: Dr Dre udgiver album efter 16 år

Til det amerikanske medie New York Times siger han:

- For 25 år siden var jeg en ung mand, der drak for meget, havde for meget over hovedet og ingen rigtig struktur i mit liv. Men intet af dette er en undskyldning for, hvad jeg gjorde. Jeg har været gift i 19 år, og hver dag arbejder jeg for at blive en bedre mand for min familie, mens jeg søger vejledning. Jeg gør alt, hvad jeg kan for ikke at komme til at ligne den mand igen.

- Jeg undskylder over for de kvinder, jeg har såret. Jeg fortryder dybt, hvad jeg gjorde, og jeg ved, at det for evigt har påvirket vores alles liv.

Tre kvinder fra Dr. Dres fortid har stået frem og fortalt, hvordan rapperen begik fysiske overgreb mod ham.

Den 50-årige blev i 1992 dømt for at have slået hip hop-journalisten Dee Barnes i hovedet og smækket hendes hoved og krop gentagne gange mod en væg. Rapperen blev idømt samfundstjeneste samt en bøde på 2500 dollars.

Senere har hans tidligere kollega, rapper og sangerinde Tairrie B, fortalt, at Dr. Dre slog hende to gange i ansigtet til en Grammy-afterparty i 1990. Ifølge hende, var det angiveligt fordi, han var blevet vred over, at hun havde lavet en sang, der fornærmede ham.

Dr. Dres ekskæreste og tidligere R&B-sangerinde Michel'le blev ifølge hende selv også banket af rapperen, da de var sammen i slutningen af 80'erne til starten af 90'erne. Til New York Times, har hun forklaret, at han ofte slog hende med en knyttet næve, hvilket efterlod hende med et blåt øje, brækkede ribben og ar. Hun meldte ham dog aldrig til politiet.

Dr. Dre har siden 1996 været gift med Nicole Young, som han har to børn med. Dr. Dre har desuden en søn fra forholdet med Michel'le, samt en anden søn han fik som 17-årig.

Skuespillerne og filmskaberne af 'Straight Outta Compton'. Fra øverst til venstre: Producer Ice Cube, instruktør F. Gary Gray, producer Dr. Dre, Corey Hawkins (Dr. Dre), Jason Mitchell (Eazy-E) and O'Shea Jackson Jr. (Ice Cube). (AP Photo/Universal Pictures, Todd MacMillan)
Skuespillerne og filmskaberne af 'Straight Outta Compton'. Fra øverst til venstre: Producer Ice Cube, instruktør F. Gary Gray, producer Dr. Dre, Corey Hawkins (Dr. Dre), Jason Mitchell (Eazy-E) and O'Shea Jackson Jr. (Ice Cube). (AP Photo/Universal Pictures, Todd MacMillan)
 

21 kommentarer
Vis kommentarer