Efter afpresning: Deler selv nøgenbilleder

Skuespilleren Bella Thorne nægtede at ligge under for en hacker, der truede hende med at lække de private billeder

Bella Thorne besluttede, at hun ikke ville lade en hacker lække private billeder. Foto: AP
Bella Thorne besluttede, at hun ikke ville lade en hacker lække private billeder. Foto: AP

Bella Thorne, der blandt andet er kendt fra Disney Channel, besluttede sig for at offentliggøre nøgenbilleder af sig selv, da hun var blevet hun hacket.

På sin Twitter-profil deler hun billederne sammen med hackerens beskeder til hende.

'I løbet af de seneste 24 timer er jeg blevet truet med mine egne nøgenbilleder. Jeg føler mig klam, jeg føler mig overvåget, jeg føler, at nogen har taget noget væk fra mig, som jeg kun ønskede én særlig person skulle se', skriver hun som kommentar til billederne.

Intl. kendte Disney-stjerne er blevet voksen: Nu smider hun tøjet IGEN

Den 21-årige skuespiller forklarer, at den unavngivne hacker også har sendt hende nøgenbilleder af andre kendte personer.

'I for lang tid lod jeg en mand udnytte mig igen og igen og jeg er fucking træt af det, jeg offentliggør det nu, fordi DET ER MIN BESLUTNING. DU FÅR IKKE LOV AT TAGE MERE FRA MIG', skriver hun om beslutningen og tilføjer:

'Jeg kan sove bedre i nat, fordi jeg ved, at jeg tog magten tilbage. Du kan ikke kontrollere mit liv.'

Bella Thorne slog igennem på den efterhånden berømte Disney Channel. Foto: AP
Bella Thorne slog igennem på den efterhånden berømte Disney Channel. Foto: AP
 

Skuespilleren beskrev sidste år i bogen 'The Life of a Wannabe Mogul', hvordan hun blev udsat for seksuelt misbrug som barn.

Bella Thorne er langtfra den eneste offentlige person, der har været udsat for hacking. I 2014 blev en lang række Hollywood-stjerners billeder hacket og delt - heriblandt Oscar-vinderen Jennifer Lawrences.

Hun beskrev episoden således:

- Jeg skammer mig ikke over billederne, men er derimod rasende over lækket. Det er ikke en skandale. Det er en sexforbrydelse, slog hun fast over for Vanity Fair.

Linse Kessler har valgt at vise de billeder, som hackere har forsøgt at afpresse hende med. Her står hun på klinikken umiddelbar inden en af hendes operationer på klinikken. Foto: 15min.lt Krimi Efter hacker-afpresning: Linse bryder tabu og viser sine bare bryster

 

12 gode råd om IT-sikkerhed

1 Klik med omtanke. Slå hjernen til når du modtager en mærkelig besked, der ser ud til at komme fra din bank, Postnord eller andre, der vil have dit brugernavn og password. Er du i tvivl, så tast selv adressen til for eksempel banken ind i stedet for at klikke på linket.

2 Benyt ekstra koder. Hvis du har mulighed for at slå to-faktor bekræftelse til på en nettjeneste så brug funktionen. Facebook, iTunes, Twitter og Gmail er blandt dem, der i dag tilbyder at sende dig en ekstra kode via sms eller en alternativ mailadresse. Uden koden kan man ikke misbruge dit brugernavn og password på en fremmed computer.

3 Genbrug aldrig. Nettets største dumhed er at bruge samme password og brugernavn overalt. Gør du det, er du hackernes nemmeste offer. For så skal de blot finde dine koder på en usikker tjeneste og teste dem på en række andre kendte hjemmesider. Skift jævnligt password.

4 Opdater din software. Hold styresystemet på dine enheder opdateret, men husk også at opdatere de programmer, du bruger. Hvis hackere finder ud af, at du bruger gammel software, kan de nemt udnytte et sikkerhedshul og trænge ind på din computer, tablet eller smartphone.

5 Brug app mod it-svindel. Forbrugerrådet Tænk og Trygfonden driver app'en 'Mit digitale selvforsvar'. Ideen er blandt andet, at du kan blive advaret mod aktuelle trusler, når de opstår. Du kan finde app'en til både iPhone og Android.

6 Beskyt dig teknisk. Det kan være en god investering at have et nyere antivirusprogram og en firewall. Sidstnævnte er en slags digital bodyguard, der advarer dig, hvis der sker mistænkelige aktiviteter på din enhed.

7 Pas på offentlige computere. Tjekker du personlige nettjenester som din mail eller netbanken på en offentlig computer, for eksempel biblioteket, risikerer du, at andre følger med i din kommunikation. Log altid ordentligt ud af offentlige computere, når du forlader dem.

8 Undgå ukendte netværk. Trådløse gratis netværk på ferien eller andre steder i det offentlige rum er fristende, men også en stor risiko. Hvis du kommunikerer ukrypteret på nettet og logger på et gratis Wi-Fi-netværk, kan din trafik blive sendt igennem en hackers trådløse netværk og opsnappes.

9 Krypter dit internet. Dit private trådløse internet kan være en vej ind på din computer. Uden kode på dit netværk risikerer du også at blive misbrugt til ulovlig trafik, der føres tilbage til dig. Slå derfor krypteringen til på Wi-Fi-routeren og vælg et avanceret password.

10 Skjul dine oplysninger. Deler du private oplysninger som CPR-nummer, præcis adresse, mailadresse og andre data på nettet, følger hackerne med. Særligt de sociale netværk kan være en fælde, fordi du føler dig tryg – men hackerne ved godt, hvor de skal lede efter brugbare oplysninger.

11 Skrald kan afsløre dig. Fysiske breve med koder og personlige data om dig skal destrueres, inden du smider dem i skraldespanden. Krøller du bare papirerne sammen, er de nemme at samle sammen og snage i. Husk også at låse din fysiske postkasse.

12 Reager omgående. Hvis det går galt, eller du har en mistanke om, at du er blevet hacket, så reager omgående. Få spærret kreditkort og andet af værdi, som du frygter er blevet opsnappet. Brug professionelle værktøjer til at fjerne hackernes software og beskyt dig bedre.

 

129 kommentarer
Vis kommentarer