Efter besøg af realitybabe: Trump benåder stofsælgende bedstemor

Donald Trump har ifølge amerikanske medier benådet den 63-årige Alice Marie Johnson, som afsonede en livstidsdom

Tidligere på måneden Kim Kardashian ind i en for hende noget atypisk sag.

Realitystjernen, der især er kendt for serien 'Keeping up with the Kardashians', for sin berømte bagdel, sin makeup-linje og sine sexede selfies, besluttede sig for at bruge sin gennemslagskraft på sociale medier til at gøre en forskel for den 63-årige Alice Marie Johnson, der er idømt livstid for en ikkevoldelig narkoforbrydelse.

Kim Kardashian ses her ved Det Hvide Hus i selskab med sin advokat Shawn Chapman Holley. Foto: AP Politik Derfor er Kim Kardashian i Det Hvide Hus

Hun har siddet i fængsel siden 1997 uden mulighed for løsladelse. Familie, venner og aktivister har længe kæmpet for, at Alice Marie Johnson skulle benådes. Aktivisterne mener ikke, at hendes straf står mål med forbrydelsen.

- Hun har været en mønsterfange. Hun er hverken vred eller bitter, siger aktivisten Amy Povah, der er stifter af organisationen CAN-DO Clemency.

Johnson, der er blevet kendt som den 'stofsælgende bedstemor' har da også flere gange søgt om benådning. Indtil videre uden held.

Men så gik 38-årige Kim Kardashian ind i sagen. Hun hyrede en advokat, diskuterede sagen med Trumps svigersøn Jared Kushner, og 30. maj mødtes hun med præsident Donald Trump i Det Ovale Kontor, hvor de diskuterede sagen.

Og Kardashians argumenter har tilsyneladende været overbevisende. I hvert fald forlyder det nu, at Trump har benådet Johnson. Det skriver adskillige amerikanske medier - heriblandt AP - på baggrund af kilder tæt på Det Hvide Hus.

Kim Kardashian er naturligvis begejstret for udviklingen.

'Bedste nyhed længe', skriver hun på Twitter.

 

141 kommentarer
Vis kommentarer