Familien meddeler: Sådan skal Avicii begraves

Den svenske stjerne Tim 'Avicii' Bergling døde under et ophold i Oman. Han blev kun 28 år. Nu er der nyt om hans begravelse

Den svenske dj og  musiker Tim 'Avicii' Bergling blev 28 år. Foto: AP
Den svenske dj og musiker Tim 'Avicii' Bergling blev 28 år. Foto: AP

Det er kun de allernærmeste, som får lov til at deltage ved begravelsen af den svenske dj og musiker Tim 'Avicii' Bergling, der døde for lidt over en måned siden.

Det oplyser familien til den svenske avis Aftonbladet.

- Begravelsen af Tim vil kun få deltagelse af de nærmeste, siger pressetalskvinde Ebba Lindqvist og understreger, at der ikke vil komme flere oplysninger om sagen.

Ifølge avisen kommer begravelsen til at finde sted i den anden uge i juni, og kun en snes personer er blevet inviteret.

- Højst 20 personer kommer til at deltage, siger en kilde til avisen.

Ingen forbrydelse
Tim Bergling – bedre kendt under kunstnernavnet Avicii – blev fundet død i Muscat i Oman på Den Arabiske Halvø 20. april. Politiet kunne hurtigt udelukke, at der lå en forbrydelse bag.

Avicii blev kun 28 år, og dødsfaldet kom som et chok for de pårørende og hans mange fans.

Avicii blev mindet med et minuts stilhed på Sergels Torg i Stockholm. Foto: AP
Avicii blev mindet med et minuts stilhed på Sergels Torg i Stockholm. Foto: AP
 

Et stykke tid efter stjernens død udsendte familien en meddelelse, hvor det fremgik, at Avicii 'ikke orkede mere'.

I et åbent brev til svenske medier fortalte familien, at deres søn og bror rejste meget og arbejdede så hårdt, at han fik store problemer med stress.

- Han kæmpede virkelig med tanker om Meningen, Livet, Lykken. Nu orkede han ikke mere. Han ville have fred, skrev familien.

Nu taler Aviciis kæreste ud om hans død. Foto: Henrik Hildebrandt/Ritzau/Scanpix Intl. kendte Aviciis kæreste bliver beskyldt for hans død: Nu taler hun ud

Avicii slog igennem på verdensplan i 2011 med singlen 'Levels'. Blandt hans andre store hits var 'Hey Brother' og 'Wake Me Up', der begge toppede hitlisterne i flere lande.

I 2016 meddelte han, at han ikke længere ville optræde live. Han forklarede, at han havde lært sig selv bedre at kende, og at der var andre ting, han ville med sit liv. Han havde desuden døjet med alkoholproblemer.

- Tim var ikke skabt for det maskineri, han havnende i, han var en følsom dreng, som elskede sine fans, men afskyede rampelyset, fortalte familien.

Læs hele familiens brev her:

Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress.

När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik.

Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan.

Nu orkade han inte längre.

Han ville få frid.

Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset.

Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad.

Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare.

Vi älskar dig,

Familjen.

8 kommentarer
Vis kommentarer