Fifty shades: Uenigheder om to'eren

Universal Pictures, der har lavet 'Fifty Shades of Grey', er uenige med forfatteren om efterfølgeren

Her kan du se 'Filmmagasinet', der satte fokus på den frække film

Forfatteren bag 'Fifty Shades of Grey', E.L. James, vil gerne have mere indflydelse på filmatiseringerne, efter den første i trilogien havde stor biografsucces.

James vil gerne selv skrive manuskriptet til efterfølgeren,' Fifty Shades - Darker'. Men det kan resultere i, at to'eren bliver forsinket og derfor ikke kan nå i biograferne til valentinsdag næste år. Det skriver Variety.

James og instruktøren Sam Taylor-Johnson var meget uenige under optagelserne af den første film.

- Hun skabte personerne og historien, men jeg forsøger at skabe en filmoplevelse, der ville ære bogen, men samtidig give os et nyt perspektiv. Det var svært for hende, siger Taylor-Johnson til Variety.

Universal afviste forfatterens indflydelse
Universial Pictures afviste i første omgang ideen, men forhandler nu med E.L. James om en aftale, så forfatteren kan have mere indflydelse på manuskriptet.

Ifølge kilder fra Universial Pictures vil holdet bag 'Fifty Shades' gennemgå en drastisk omrokering de kommende uger. Det forventes blandt andet ikke, at instruktøren, Taylor-Johnson, og manuskriptforfatteren, Kelly Marcel, ikke vil være med på holdet i anden omgang. Der er dog ikke offentlig taget en beslutning endnu.

Forfatteren får sjældent indflydelse
Det er sjældent, at en forfatter får lov til at føre tilsyn med filmatiseringen af sine bøger. Flere filmselskaber ønskede at købe rettighederne til at lave filmen om Christian og Anastasia, hvilket gav James muligheden for at stille krav.

E.L. James havde stor indflydelse på især skuespillernes fremtræden, og hun er krediteret som producer på den første film.

J.K. Rowlings, der har skrevet Harry Potter bøgerne, efterspurgte indflydelse på få deltaljer. Men da Warner Bros. overtog rettighederne til historien, var alt ansvar overladt til filmholdet. Det foregik på samme måde, da Stephanie Meyers 'Twilight' blev filmatiseret.

 

6 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere