Film-darling: Jeg er udsat for sexisme

Skuespillerinden Emma Watson raser over den ulige fordeling af mænd og kvinder, som selv foregår det mest utænkelige sted

Emma Watson insisterer på at bliver behandlet som sine mandlige kollegaer. (Foto: AP)
Emma Watson insisterer på at bliver behandlet som sine mandlige kollegaer. (Foto: AP)

Der er ingen magisk formular, der kan ændre fordelingen af mænd og kvinder i Hollywood med et trylleslag, så derfor må 'Harry Potter'-stjernen Emma Watson bruge sin kendisfaktor i stedet.

I et offentligt brev, som avisen The Guardian bringer, harcelerer den 25-årige skuespillerinde over den ulige fordeling af X og Y-kromosomer i filmbranchen.

Emma Watson har ikke tænkt sig at trække sig fra kvindekampen på trods af trusler om offentliggørelse af nøgenbilleder. (Foto: All Over) Intl. kendte - 9. mar. 2015 - kl. 23:19 Emma Watson truet med nøgenbilleder

- Jeg oplever sexisme i, at jeg har arbejdet sammen med 17 mandlige instruktører og kun to kvindelige. Og i forhold til producere har jeg arbejdet sammen 13 mænd og kun én kvinde, skriver universitetsuddannede Watson om at være kvinde i 'herre-Wood' og fortsætter:

- Mændene i toppen har ofte svært ved at forholde sig til de problemer, kvinder står overfor, og derfor bliver vi ikke taget alvorligt, men kvinder er lige så skyldige i at diskriminere kvinder - kvinder kan være utroligt dømmende, raser hun.

Emma Watson er FN-ambassadør. (Foto: All Over Press)
Emma Watson er FN-ambassadør. (Foto: All Over Press)
 

- Men jeg har været heldig: Jeg har altid insisteret på at blive behandlet som en mand, og den lighed har jeg opnået. De fleste problemer, jeg er stødt på, har været i medierne, hvor jeg bliver behandlet utroligt unfair i forhold til mine mandlige medspillere, skriver Watson.

Emma Watson er for alvor gået ind i kampen om ligestilling mellem kønnene. (Foto: AP) Intl. kendte - 23. sep. 2014 - kl. 08:07 Harry Potter-stjerne: Sex-symbol som 14-årig

Ved siden af filmkarrieren arbejder den unge skuespillerinde og aktivist også som FN-ambassadør, og sidste år lancerede hun kampagnen 'HeForShe', der skal få mænd til at engagere sig i ligestillingsdebatten. Men på trods af det fine initiativ finder skuespillerinden alligevel situationen tragikomisk.

- Mit arbejde i FN har gjort mig endnu mere klar over problemerne - jeg var til en arbejdsmiddag for nylig, hvor der var syv mænd - og kun mig som den eneste kvinde, lyder det fra Watson.

9 kommentarer
Vis kommentarer