Filmstjerne: Derfor beskytter jeg voldtægtsmænd

Evan Rachel Wood ønsker ikke at sætte navn på de to mænd, der udsatte hende for et seksuelt overfald, og nu fortæller hun hvorfor

SE DEN VOKSENDE LISTE: Alle kvinderne, Harvey Weinstein beskyldes for at have forulempet. (Foto/redigering: AP/Splash/Mikkel Cramon)

- Hvornår har det nogensinde været normalt at kræve seksuelle ydelser for et job, spørger Anne Lea Landsted på Facebook. Foto: Thomas Lekfeldt Danske kendte - 12. okt. 2017 - kl. 17:28 Ikke kun i Hollywood - dansk filmproducent har også sexchikaneret

Den tidligere 'True Blood' og nuværende 'Westworld'-skuespiller Evan Rachel Wood fortalte sidste år, at hun i sine unge år blev voldtaget to gange.

Gerningsmændene er aldrig blevet fundet, og det er der en årsag til. Hun har nemlig aldrig villet udpege dem, selv om hun udmærket ved, hvem de er.

Harvey Weinstein og Keira Knightley i forbindelse med filmen The Imitation Game i 2014. Hun har slået fast, at hun ikke har været chikaneret af Weinstein, der lige nu bliver beskyldt for blandt andet voldtægt. Foto: John Shearer/Invision/AP Intl. kendte - 12. okt. 2017 - kl. 08:01 Sex-skandale og skilsmisse: Nu tager 'gramse'-producer nye skridt

I forlængelse af skandalen med gramse-produceren Harvey Weinstein har 30-årige Evan Rachel Wood lagt en video på YouTube, hvor hun forklarer, hvorfor hun har holdt sig tavs; hun tør simpelthen ikke at råbe op over for, hvad hun betegner som 'meget magtfulde, meget rige, meget vigtige og meget narcissistiske hvide mænd'.

- Jeg har ikke sat navn på af flere årsager. For det første er jeg ene person mod nogle meget magtfulde personer. For det andet; penge, tid og at gennemgå traumet igen. At gå efter de personer, der forgreb sig på dig, trækker tænder ud, siger hun.

Sidse Babett Knudsen er fremragende som retskaffen læg i den franske 'Kvinden fra Brest'. Foto: Scanbox Filmanmeldelser - 2. aug. 2017 - kl. 06:13 Sidse Babett Knudsen i kamp mod systemet

Sidste år fortalte hun, at den ene var en eks-kæreste, og den anden en barejer. Her forklarede hun også, at det tog hende syv år at komme sig over, hvad der var sket.

Evan Rachel Wood i rollen som Dolores Abernathy i 'Westworld'. Foto: All Over Press
Evan Rachel Wood i rollen som Dolores Abernathy i 'Westworld'. Foto: All Over Press

Siden er personerne blevet særdeles indflydelsesrige. I videoen fortæller hun, hvordan hun har siddet ved prisuddelinger og har måttet forlade lokalet, når de har vundet.

- Det er en forfærdelig ting at gå igennem, primært fordi der er en risiko for, at folk ikke tror dig, at din karriere tager skade og at du bliver drænet økonomisk, fordi det koster mange penge at anlægge sag og ende i retten. Især hvis det er dit ord mod deres, siger hun.

Kendte Amalie Szigethy: Druk, sex og skandaler

 

Evan Rachel Wood fortæller, at hun har sat navn på gerningsmændene over for venner og familie og opfordrer ofre til at gøre det samme. Også gerne offentligt.

- Det faktum at kvinder ikke kan sætte navn på deres overfaldsmænd er ikke kvindernes skyld. Hvis ofret ikke er klar, kan du ikke kæmpe kampen for dem, siger Evan Rachel Wood og slår fast.

- Jeg er her for at fortælle dig, at jeg er bange, og jeg mener ikke, det er min skyld.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen