Gaga afslørede seksuelt overgreb: Familien vidste intet

Lady Gagas familie fløj til telefonen, da hun afslørede på tv, at hun har været udsat for et seksuelt overgreb

SE Lady Gagas optræden med den personlige sang, 'Til It Happens To You', her (Video: AP)

Søndag optrådte Lady Gaga til Oscar-uddelingen med sin sang 'Til It Happens To You', hvori hun hylder ofre for voldtægt. Den 29-årige sangerinde har selv oplevet et seksuelt overgreb, hvilket hun åbent fortalte om til prisuddelingen. Og det fik Gagas familie til at gribe telefonen.

- Mit bedstemor og min tante Sheri ringede til mig dagen efter Oscar-uddelingen. Jeg havde aldrig fortalt dem, at jeg havde overlevet et overgreb. Jeg skammede mig for meget, skriver Lady Gaga på sin Instagram-profil.

Se også: Krigen-instruktør om Oscar-show: Verdens fedeste fest!

Sangerinden holdt den voldsomme historie hemmelig for sin familie i over ti år. Det var nemlig også svært for Gaga selv at indse, at der var tale om et overgreb. Hun var overbevist om, at det var hendes egen skyld.

- Der gik lang tid, før jeg kunne indrømme over for mig selv, at jeg havde været udsat for et overgreb, da jeg er katolik. Jeg vidste, at det var en forfærdelig hændelse, men jeg troede, at det var min egen skyld, uddyber Lady Gaga.

Samfund - 29. feb. 2016 - kl. 09:53 Rørende Oscar-øjeblik: Lady Gagas personlige sang om voldtægt lægger salen ned

Familiens reaktioner på Lady Gagas indrømmelse var langt fra, som hun havde frygtet. Særligt fremhæver Gaga et opkald fra sin bedstemor, som overraskede sangerinden ved at fortælle, at hun aldrig havde været mere stolt af sit barnebarn.

- Noget, som jeg har holdt hemmeligt i mange år på grund af skam, er blevet til det, som kvinderne i mit liv er mest stolte af, fortæller den lettede sangerinden.

Se også: Jeg bruger min alder som en styrke

Lady Gaga slutter sin fortælling af med to hashtags, hvor hun opfordrer andre ofre til at fortælle deres historier og være modige, nemlig #bebrave og #speakup, der betyder 'vær modig' og 'sig det højt'.

Se også: Lady Gaga synger nationalsangen ved Superbowl

Verden på vrangen - 11. jan. 2016 - kl. 13:47 Gaga-DiCaprio-sammenstød går verden rundt

I KLIPPET kan du høre, hvad vores Oscar-eksperter synes om Lady Gagas Oscar-optræden.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen