Godfather-producer død

Robert Evans, der var med til at producere de to første Godfather-film, er død

Robert Evans blev 89 år gammel. Foto: Robyn Beck/Ritzau Scanpix
Robert Evans blev 89 år gammel. Foto: Robyn Beck/Ritzau Scanpix

Den amerikanske filmproducent Robert Evans er død.

Det skriver CNN, som citerer hans talsperson Monique Evans.

Robert Evans, der blandt andet er kendt for at have været producent af de to første Godfather-film, nåede at blive 89 år. Han skulle være gået bort lørdag 26. oktober.

Produceren vandt megen anerkendelse for i 1960'erne at have været med til at genoplive det dengang pressede filmselskab Paramount Pictures.

Op gennem 1970'erne var Robert Evans med til at lave nogle af historiens mest anmelderroste film. Han var således producent på de to første film i den kendte "Godfather"-trilogi, der udkom i henholdsvis 1972 og 1974.

Flere oscars
Den første film i trilogien modtog blandt andet en Oscar for bedste film, og to år efter gjorde efterfølgeren etteren kunsten efter ved også at vinde en Oscar.

Det var i øvrigt den eneste efterfølger til at modtage en Oscar for bedste film, indtil 'Ringenes Herre - Kongen vender tilbage' gjorde det samme i 2003.

Robert Evans var således også med til at producere film som 'Chinatown' og 'Rosemary's Baby'.

Blev gift syv gange
Ifølge The Guardian var Robert Evans en flamboyant og kontroversiel person, som ved siden af sit arbejde levede et turbulent liv fyldt med sex og stoffer.

Han nåede at blive gift syv gange, hvoraf ingen af hans ægteskaber nåede at vare mere end fire år. Et af dem varede blot ni dage.

Robert Evans nåede at få en enkelt søn, Josh Evans, som er trådt i sin fars fodspor og også er blevet filmproducent.

20 kommentarer
Vis kommentarer