'Hævnen'-stjerne taler ud om narkomisbrug

Mikael Persbrandt har længe kæmpet med misbrugsproblemer, men nu har familielivet trukket ham i den rigtige retning

Persbrandt er helt færdig med narko, fortæller til den svenske avis Aftonbladet. (Foto: Michael Lehmann)
Persbrandt er helt færdig med narko, fortæller til den svenske avis Aftonbladet. (Foto: Michael Lehmann)

Se også: Svenskerne er kommet til fornuft og genopliver Gunvald

Se også: Persbrandts rørende farvel til tv-serien Beck

Mikael Persbrandt er en af de skandinaviske skuespillere, der har haft størst succes på den internationale scene med roller i 'Hobitten' og Susanne Biers Oscar-vindende 'Hævnen'.

Men skuespilleren har også gentagne gange spændt ben for sig selv med skandaløs og narkopåvirket adfærd, der blandt andet har kostet ham 75 timers samfundstjeneste for at have købt 12 gram kokain.

Nu fortæller den 52-årige svensker om kampen mod rusmidler, og han kommer blandt andet ind på opfattelsen af stoffer som en genvej til kreativ udfoldelse.

- Alkoholen og rusen var til sidst ikke en kreativ tilstand for mig. Det var bare en fæstning, man murede sig selv inde i, fortæller han ifølge svenske Aftonbladet.

Se også: Persbrandts kone: Vi har slået op 20 gange

Opgør med misbrug
Tværtimod påpeger stjernen, der er blevet diagnosticeret med bipolar lidelse type 2, at det kræver ro at kunne udfolde sig kreativt.

- Hvis man skal sige noget klogt om det skabende og det kreative kontra det destruktive, så har de intet nævneværdigt at gøre med hinanden. Alle de store, jeg kender, og med det mener jeg store på verdensplan, som har haft problemer og har skabt noget, de har fået ro på. Enten i hjertet eller skabelsen, fortæller han.

Det, Persbrandt glæder sig mest over ved at have taget et opgør med sit misbrug, er dog, at han endelig har fået familielivet tilbage på skinner.

- Jeg har altid villet dele mit liv med en familie, og det gør jeg jo nu. Og det har jeg altid ønsket, men der har været sådan et forbandet kaos i mit liv, afslutter Persbrandt.

4 kommentarer
Vis kommentarer