Harvey Weinstein sigtet for voldtægt og overgreb

Den magtfulde filmproducent Harvey Weinstein har fredag meldt sig selv hos politiet i New York, og han er blevet sigtet for voldtægt og overgreb på to kvinder

Opdatering 15.51: Retten i New York har netop afgjort, at Harvey Weinstein i forlængelse af sin fængsling kan blive løsladt mod at betale 1 million dollar i kaution samt lade sig iføre en fodlænke.

Harvey Weinstein har fredag eftermiddag dansk tid meldt sig til politiet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den kendte filmproducent har meldt sig, efter en række sager om seksuelt misbrug har set dagens lys. Han meldte sig selv hos politiet på Manhatten.

En talsmand for myndighederne i New York siger til nyhedsbureauet AP, at Harvey Weinstein nu er formelt sigtet for voldtægt og andre ulovlige seksuelle handlinger i overgreb på to kvinder.

Harvey Weinstein var iført mørk blazer og lyse bukser, da han ankom til politistationen. Han var omringet af både politifolk og advokater. I hænderne bar han en række mapper med papirer.

Store dele af den amerikanske presse havde taget opstilling foran politistationen.

Det er endnu usikkert, hvilke sigtelser der vil møde Weinstein, men to kvinders udsagn tages særdeles alvorligt, skriver flere medier, blandt andre New York Times og ABC News.

Sangerinden Lucia Evans har fortalt avisen The New Yorker, at Weinstein tvang hende til at yde oral-sex i 2004, mens skuespilleren Paz de la Huerta har sagt til Vanity Fair, at han voldtog hende i 2010.

I løbet af det sidste år er en lang række kendte kvinder stået frem for at beskrive deres ubehagelige møder med den 65-årige filmboss, der i 2012 blev kåret til Hollywoods mest magtfulde mand af Time Magazine.

Samlet har mere end 75 kvinder anklaget ham for overgreb.

Gwyneth Paltrow er bare en af mange kendte skuespillere, der har følt sig forulempet af filmbossen Harvey Weinstein. Foto: AP Intl. kendte Kendt skuespiller om skandaleramt filmboss: Jeg var rædselsslagen

- Enhver mand, der nedværdiger og nedgør kvinder på denne måde, skal fordømmes og holdes ansvarlig, uanset rigdom eller status, mener parret. Foto: AP Intl. kendte Obama væmmes: Nye anklager om Weinstein-voldtægter