Hastet på hospitalet: Skuespiller brutalt overfaldet

Jussie Smollett blev indlagt på hospitalet, efter han tidligt tirsdag blev overfaldet

Jussie Smollett er stadig indlagt efter det voldsomme overfald. Foto: Danny Moloshok/Ritzau Scanpix
Jussie Smollett er stadig indlagt efter det voldsomme overfald. Foto: Danny Moloshok/Ritzau Scanpix

Den amerikanske skuespiller og sanger Jussie Smollett, der blandt andet er kendt fra tv-serien 'Empire', blev tirsdag udsat for et brutalt overfald, efter han var landet i Chicago, hvor han skulle deltage i optagelserne til en ny sæson af 'Empire'.

Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt Variety og TMZ.

Ifølge en officiel udtalelse fra politiet i Chicago blev 36-årige Smollett antastet af to maskerede mænd, da han besøgte en restaurant på East Lower Water Street omkring klokken to natten til tirsdag.

Mændene kom angiveligt med 'racistiske og homofobiske' tilråb til ham.Jussie Smollett blev herefter overfaldet og fik hældt en ukendt 'kemisk substans' over sig, lyder det fra politiet, der også fortæller, at Smollett under overfaldet fik bundet et reb om sin hals.

Kate Beckingsale er netop nu indlagt på et hospital med en sprængt cyste i livmoderen. Intl. kendte Verdensstjerne hastet på hospitalet

Hadforbrydelse?
Politiet oplyser, at de efterforsker overfaldet som en mulig hadforbrydelse.

'Grundet de grove beskyldninger, tager vi efterforskningen meget seriøst, og vi behandler sagen som en mulig hadforbrydelse', lyder det fra politiet i udtalelsen.

Et par dage inden overfaldet skulle Jussie Smollett angiveligt have modtaget et truende brev hos Fox Studios, hvori der blandt andet stod: 'du skal dø, dit sorte svin'.

Jussie Smollett har tidligere fortalt åbent om, at han er homoseksuel, og han er en aktiv stemme i LGBT-miljøet.

- Der er ikke noget skab. Der har aldrig været et skab, jeg har været inde i, sagde han i et interview med Ellen DeGeneres tilbage i 2015.

Morten Kjeldsen blev kendt efter sin medvirken i den danske udgave af 'Ex on the Beach'. Foto: Krestine Havemann Danske kendte Dansk tv-kendis hasteopereret: Jeg kunne have været død

Smollett blev tirsdag udskrevet fra hospitalet igen. Hvor omfattende hans skader er, vides endnu ikke.

Flere hilsner
Efter nyheden om overfaldet på Smollett har det væltet ind med hilsner til den 36-årige skuespiller og sanger på de sociale medier.

En af dem, der ønsker Smollett god bedring, er Danny Strong, der er en af mændene bag serien 'Empire'.

'Jeg er utrolig skræmt og ked af at høre om det racistiske og homofobiske overfald mod Jussie Smollett. Han er en venlig og meget talentfuld sjæl, som jeg respekterer af hele mit hjerte. Terroren født af racisme og homofobi har ingen plads i vores samfund (...) Til jer, der har gjort dette, glem ikke, at I ikke er andet end hadefulde kujoner, mens Jussies talent og aktivisme vil fortsætte med at skinne på verden i årene, der kommer', lyder det fra Danny Strong.

Også GLAAD, en organisation der støtter LGBT-miljøet, sender en hilsen til Smollett.

'GLAAD har haft kontakt med Fox og Jussies team i dag for at tilbyde assistance og støtte til ham. Jussie er en ægte forkæmper for LGBTQ-folk og er elsket i miljøet og allierede rundt omkring i verden', lyder det i en udtalelse.

51 kommentarer
Vis kommentarer