Jackos læge: Han tryglede og tryglede

Conrad Murray udtaler sig for første gang om Michael Jacksons sidste timer

Michael Jackson i London for at annoncere det store antal come back-koncerter. (AP Photo/Joel Ryan)
Michael Jackson i London for at annoncere det store antal come back-koncerter. (AP Photo/Joel Ryan)

- Vil du vide, hvor tætte vi var? Jeg holdt hans penis hver nat. Jeg satte et kondom på den, fordi Michael tissede i sengen. Han vidste ikke, hvordan man satte et kondom på. Derfor gjorde jeg det.

Sådan siger popkongens huslæge, Conrad Murray, der for få uger siden blev løsladt efter at have afsonet halvdelen af den dom på fire års fængsel, han fik, for medskyld i Michael Jacksons død 25. juni 2009.

Kendte Jacksons syge krop: Stiksår og hjerneblødning

I et interview med Daily Mail fortæller den 60-årige læge for første gang om sit forhold til Michael Jackson, og hvad der - ifølge ham - skete den skæbnesvangre dag, da popikonet døde efter en overdosis af bedøvelsesmidlet propofol.

 

Conrad Murray blev dømt for at have varetaget indsprøjtningen af stoffet i Michael Jacksons krop og derefter ikke at have været påpasselig nok med hensyn til, hvordan han reagerede på dosen.

Dygtig med sprøjten
Men lægen benægter ethvert ansvar for Michael Jacksons skæbne.

- Jeg gav aldrig Michael noget, der kunne slå ham ihjel. Jeg elskede ham, og det gør jeg stadig og vil altid gøre det. Sandheden er, at Michael var afhængig af stoffer. Michael Jackson slog Michael Jackson ihjel ved et tilfælde, siger Murray.

Lægen, der havde givtige praksis i både Las Vegas og Houston, begyndte at arbejde for Michael Jackson i 2006, hvor Jackson på det tidspunkt opholdt sig med sine børn. De havde alle sammen influenza, og popidolet værdsatte den behandling, han gav dem.

 

Ikke mindst den måde Murray administrerede en sprøjte på, da han injicerede et par præparater i hans krop. ’Du er meget dygtig til det’, sagde Jackson ifølge Murray.

Lager af propofol
På det tidspunkt anede Murray ikke, at den notorisk søvnløse Michael Jackson benyttede sig af propofol for at falde i søvn, men da lægen i 2009 fik fast ophold i Jackson-husholdningen for at gøre ham fysisk klar til de aftalte 50 come back-koncerter i London, lod det sig ikke overse.

- Han havde et lager af det og fortalte, at læger i Tyskland havde givet ham det. Jeg var imod det, men Michael var ikke en mand, man kunne sige nej til. Så jeg skaffede propofol og gav ham det over en to og en halv måneds periode, mens jeg afvænnede ham, hvilket jeg rent faktisk opnåede tre dage før hans død.

- Michael var afhængig af flere stoffer, men ikke af propofol som sådan. Han tiggede om at få det, fordi han ikke kunne sove – og så behøvede han ikke at tænke. Han var i krise i slutningen af sit liv, fyldt med panik og elendighed, siger Conrad Murray.

Se også: Michael Jacksons mor appelerer domSe også: Popkongens enke brød sammenSe også: Jacko var hardcore stofmisbruger

Panikken skyldtes ikke mindst presset fra de lovede koncerter i London. Samtidig var han fallit, og børnene var trætte af at bo på hoteller og i lejede huse. De plagede ham for at få et mere permanent sted at bo.

- Han ville gennemføre koncerterne og så købe et hjem, formentlig i Vegas. Men aften efter aften fortalte han mig, at han ikke magtede det. ’De behandler mig som en maskine’, beklagede han sig.

’De’ var – ifølge Murray – koncertbureauet AEG, der arrangerede London-koncerterne.

Den sidste prøve
På selve dødsdagen kom Michael Jackson hjem fra prøver over midnat.

- Han var helt hysterisk og tryglede, ’søde Dr. Conrad, jeg behøver mælk - hans benævnelse for propofol - så jeg kan sove. Det fortsatte i timevis, og jeg tror, det skyldtes abstinenser fra demorol, som jeg forsøgte at vænne ham fra.

- Jeg gav ham i stedet forskellige sovemidler, der ville kunne få selv en elefant til at dratte om. Men Michael sov stadig ikke. Så modvilligt gik jeg med til at sprøjte ham med 25 mg propofol, og jeg sad hos ham en halv time, indtil han endelig faldt i søvn.

- Kl. 11.07 modtog jeg et telefonopkald, og jeg forlod værelset klokken 11.20 for ikke at forstyrre hans søvn. Jeg tror, han så er vågnet op, har fået fat i sin beholdning af propofol, og så har han sprøjtet sig selv og fået et hjertestop, forklarer Conrad Murray.

 

Frygteligt!
Alle genoplivningsforsøg var forgæves, og Jackson blev erklæret død på hospitalet om eftermiddagen.

- Han var 50 år gammel. Frygteligt. Han var alt for ung, så trist, siger Conrad Murray.

I sin tid med popkongen fik han en mængde private hemmeligheder at vide. Jackson indrømmede ifølge lægen, at han ikke var rigtig far til sine børn. Han havde aldrig været i seng med moderen til to af dem, Debbie Rowe, og de var enige om, at ingen af dem havde specielt lyst til at have sex med hende.

0 kommentarer
Vis kommentarer