Kendis gjorde grin med arbejdsmænd i McDonald's-kø: Nu siger hun undskyld

Den britiske kunstner og model Hetty Douglas lagde et billede ud af fire stilladsarbejdere og beskrev dem som dårligt uddannede - så blev hun udsat for en regulær shitstorm

Hun er kunstmaler og fotomodel, og hun er vant til at bevæge sig på Londons bonede gulve blandt storbyens internationale jetset. Hun er uddannet i mode-design fra Kunst Universitetet i London, Hun har udstillet sin kunst i USA og har lavet projekter for store firmaer som Calvin Klein og Dazed. Men da den 25-årige kunstner Hetty Douglas for nylig gik ind på en ganske almindelig McDonald's i London, gik det helt galt.

Her fik Hetty nemlig øje på fire stilladsarbejdere, der stod i kø. Hun tog et billede af dem og lagde det ud på sin instagram-profil med den ikke særligt flatterende tekst: Det ser ud som om, at de kun har 1 GCSE.

Det er en særlig britisk betegnelse for enkeltfags-eksaminer, som man kan tage på det lave niveau i den britiske folkeskole, når man er omkring de 16 år. Hetty udskammer altså mændene med, at de har en dårlig uddannelse, uden at kende dem, og uden overhovedet at vide, om det er sandt.

Instagram-opslaget faldt heller ikke i god jord, og Hetty Douglas blev beskyldt for at være en forkælet rig pige, der ikke ville klare sig i mere end to minutter, hvis hun skulle gennemføre et ganske normalt arbejde som en arbejdsmand.

Hetty Douglas har selv blandt andet beskrevet sin egen kunst som 'en labyrint af de ufortalte intimiteter af den maskuline og feminine sandhed.

Men i forbindelse med instagram-opslaget af de fire stilladsarbejdere, er der ingen tvivl om, at Hetty snublede godt og grundigt i sit eget verdensbillede. Der gik nemlig ikke ret lang tid, før hun fjernede opslaget fra instagram.

Det var dog lidt for sent. Den kvindelige fotograf Rhi Harper havde nemlig nået at dele opslaget på sin twitter-profil, hvor hun skrev: Ja, og du er en af de forkælede rige kvinder, der er i gang med forandre og bosætte sig i det sydlige London.

Rhi Harpers twitter-opslag er på nuværende tidspunkt blevet liket 74.000 gange og er blevet delt 11.000 gange.

En af twitter-brugerne skrev:

- For fanden da. Det eneste de ønskede var at få sig lidt mad. Hun skal fanme slappe af.

En anden bruger skrev:

- De fyre ligner alle gode arbejdsomme mænd.

Hetty Douglas måtte også senere krybe til korset. Og nu er hun kommet med en offentlig undskyldning på de sociale medier, hvor hun selv kaldet sit opslag uklogt og ufint. Hetty skrev blandt andet:

- Selvfølgelig var det forkert, hvad jeg gjorde, især fordi de mænd, jeg fotograferede ikke var de højrøstede mænd. De havde arbejdstøj på, og det viste sig, at de var stilladsarbejdere - og mit opslag så ud, som jeg mener, at alle mennesker, der laver manuelle jobs er dumme. Det er ikke mit synspunkt, og det var mig, der var dum, fordi jeg ikke kunne se, hvordan opslaget kunne blive opfattet.

- Ja, jeg er en kunstner, og ja jeg bor i det sydlige London. Men jeg har begge ben solidt på jorden, og jeg er opdraget til at arbejde hårdt for det, som jeg har.

- Jeg opførte mig uansvarligt. Aviserne har været i stand til at identificere en af mændene, og han var retfærdigvis sur på mig. Det var hans mor også. Jeg har skrevet til dem og sagt undskyld.

Me in my studio by the amazing @retts_wood

Et opslag delt af Hetty Douglas (@hettydouglas) den

 

 

 

 

 

 

 

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen