Kendisdatter gentager sit mareridt for en filmrolle

I årevis led Lily Collins af en spiseforstyrrelse, og da hun fik en rolle som anorektiker, måtte hun ned i vægt igen

Smukke Lily Collins gør sig også som model. Foto: All Over
Smukke Lily Collins gør sig også som model. Foto: All Over

Skind og ben.

Det var godt og vel, hvad der var tilbage af Lily Collins, datter af Phil Collins, da det stod værst til med hendes spiseforstyrrelse. Hun led både af anoreksi og bulimi. Når hun endelig spiste, var det junkfood, men kort efter kom det retur.

- Min hals brændte, og mit spiserør fik sår. I to år havde jeg ikke menstruation, og mit liv var ude af kontrol. Jeg var hunderæd for, at jeg havde ødelagt mine chancer for at få børn, fortæller Lily Collins i et interview med Daily Mail om spiseforstyrrelsen, som hun mener begyndte i 2008, da hendes berømte far blev skilt fra Lily Collins' stedmor Orianne.

Se også: Efter hasteindlæggelse: Sådan går det med Phil Collins

Den i dag 28-årige skuespillerinde er dog blevet sin spiseforstyrrelse kvit, og derfor er det noget af et valg, hun har foretaget. Hun har nemlig takket ja til at spille hovedrollen Ellen i den nye film ’To the Bone’, hvor hun spiller en ung kvinde, der lider af anoreksi. Og for at gøre det så ægte som overhovedet muligt, afviste hun hurtigt enhver snak om at få en bodydouble.

Her ses hun i filmen. Lily Collins tabte sig ni kilo for at 'passe' til rollen. Foto: All Over
Her ses hun i filmen. Lily Collins tabte sig ni kilo for at 'passe' til rollen. Foto: All Over

Derfor måtte hun tabe ni kilo, så hun atter var skind og ben.

- Det er en historie, der har brug for at blive fortalt, og jeg er den bedste til at fortælle den, konstaterer hun.

Se også: Efter rygter om spiseforstyrrelse: Nu åbner stjernen op om sin vægt

Filmen behandler et kontroversielt emne, og er da også allerede blevet beskyldt for at være overfladisk, sexistisk samt at den skulle glamourisere anoreksi. Det afvises pure af Lily Collins.

- Det var aldrig meningen at anspore unge piger til at tro, at de kan se bedre ud ved at sulte dem selv. Den er en del af en større diskussion om mentalt helbred, som har brug for at blive taget oftere, siger hun.

Mange tænker nok, hvordan hulen Lily Collins tør gamble med sit helbred ved at sulte sig selv endnu engang. Og så blot for en filmrolle. Hertil siger hun.

- Jeg var rædselsslagen for, at filmen ville betyde et tilbagefald for mig, men jeg var nødt til at minde mig selv om, at de hyrede mig for at fortælle en historie – ikke for at veje noget bestemt. Til slut var det en gave at være i stand til at træde tilbage i mine gamle sko, men denne gang med et mere modent udgangspunkt.

Og der var da også forskel på, hvordan hun så på sin tynde krop nu sammenlignet med, da hun var syg.

- Hvis jeg kunne have knipset med fingrene og taget på i vægt på et sekund, så ville jeg have gjort det. Jeg var for tynd, og det så ikke godt ud. Alligevel var jeg desperat for at tabe hvert et muligt gram, da jeg var teenager, fortæller Lily Collins.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen