Kendisser taler for ro og fred i Baltimore

Voldsomme uroligheder og demonstrationer mod politiet i Baltimore har fået flere kendisser til tasterne, hvor de fordømmer volden.

Blandt andre Demi Lovato er rystet over, hvad der for tiden sker i den amerikanske by Baltimore. (Foto: All Over)
Blandt andre Demi Lovato er rystet over, hvad der for tiden sker i den amerikanske by Baltimore. (Foto: All Over)

Den 19. april døde den sorte amerikaner Freddie Gray, efter han var blevet hårdhændet behandlet af politiet i byen Baltimore.

Dødsfaldet resulterede i massive demonstrationer og ildkampe mod politiet, og efter Gray mandag blev begravet, eskalerede situationen yderligere.

Her begyndte demonstranter at plyndre butikker og sætte ild til bygninger, og den amerikanske delstat Maryland, hvor Baltimore ligger, har anmodet de omkringliggende stater om at stille med 5000 politibetjente for at få styr på demonstrationerne.

112 - 29. apr. 2015 - kl. 09:06 Flaskekast og tåregas: Demonstranter trodser udgangsforbud i Baltimore

De voldsomme demonstrationer har resulteret i, at en lang række kendisser har brugt de sociale medier til at fordømme volden i den amerikanske by.

- Ingen vinder i Baltimore i nat. Mit hjerte bliver knust af at se nyhederne her i Singapore lige nu, skriver sangerinden Demi Lovato på Twitter.

Bål og brand i Baltimores gader, hvor optøjerne har taget til over natten. (Foto: AP) 112 - 28. apr. 2015 - kl. 04:56 Demonstranter amok i Baltimore: 15 betjente sårede

Baltimore oplever voldsomme uroligheder for tiden. (Foto: AP)
Baltimore oplever voldsomme uroligheder for tiden. (Foto: AP)

Også komikeren Kevin Hart har svært ved at se på, at millionbyen står i flammer, mens volden raser mellem demonstranter og politi.

- Det, der lige nu sker i Baltimore, knuser mit hjerte! Jeg går ind for fred, ikke for krig, skriver han.

Hundredvis af sørgende har passeret Freddie Grays kiste i dag. 
(Foto: AP) 112 - 27. apr. 2015 - kl. 18:55 Efter ny raceuro: Bander truer med politidrab

Journalisten og tv-værten Piers Morgan mener, at demonstrationerne er præsident Barack Obamas ansvar at få styr på.

- Baltimore brænder. Vil præsident Obama virkelig gøre mindre for de sorte amerikanere, end en hvid præsident gjorde? spørger han således på Twitter.

Hvorfor er en flaske gennem et vindue mere vigtigt end en persons liv og det faktum, at politiet brækker nakken på en mand, lyder det vredt fra J.C. Faulk. Krimi Fattige bliver behandlet som lort

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!