Komiker afslører forfærdelig barndom: Turde ikke få børn - frygtede at blive som sin far

- Der er nogle ting i barndommen, der har været så dårlige, så slemme, at jeg har tvivlet på, om det har været sandt

Den norske komiker Rune Andersen og hans tre søstre spurgte engang deres mor, om de måtte stå frem og fortælle alt det, deres far havde gjort mod dem, da de var små.

Det måtte de gerne - men først den dag, hun ikke var her mere.

Moderen døde for tre uger siden, og nu fortæller de fire søskende, hvad der egentlig skete dengang. Kendetegnende for deres barndom var, at deres far mishandlede både dem og deres mor fysisk og psykisk.

Det fortæller de i programmet 'Vårt lille land', der bliver vist på TV2 Norge.

- Der er nogle ting i barndommen, der har været så dårlige, så slemme, at jeg har tvivlet på, om det har været sandt, siger Rune Andersen i programmet.

Der skulle gå 40 år, før de fire søskende fortalte, hvad der skete i hjemmet i Kristiansand. Indtil da betragtede de det som en hemmelighed, ingen skulle vide noget om. Deres største frygt var nemlig at blive fjernet fra deres mor og adskilt fra hinanden.

Ikke lyst til at komme hjem
Deres far var sømand og var ofte væk i længere perioder. Ifølge børnene var hjemmet trygt at være i - indtil han trådte ind af døren.

- Så kom rædslen og usikkerheden. Det endte med, at man nogle gange ikke havde lyst til at komme hjem, for man vidste ikke, hvad man kom hjem til, fortæller lillesøsteren Siv Hellum til TV2 Norge.

De forsøgte desperat at holde faderens mishandling og alkoholmisbrug hemmelig, men i dag er de fire søskende overbevist om, at naboer og skolelærere vidste, hvad der foregik. På trods af det var der ingen, der kontaktede myndighederne.

Bange for at blive far
Faderen døde i 1985, og derefter forsøgte de fire søskende at fortrænge alt det, der var sket. Hver især har de forsøgt at bearbejde det, men det er først nu, at de sammen sætter ord på den grusomme barndom.

Rune Andersen var i mange år rædselsslagen for, at han ville ende med at blive som sin egen far. Derfor turde han i lang tid ikke at få børn. Men som 42-årig blev han dog far til sin søn Edvard.

- Jeg føler stadig frygten. Frygten for at ligne min far. Den frygt bærer jeg med mig resten af livet, siger han til TV2 Norge.

De fire søskende har valgt at stå frem med deres fortælling i håb om at kunne hjælpe andre børn og unge, der står i samme situation og har brug for hjælp.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen