Kultskuespiller undskylder abe-tweet: - Jeg troede, hun var hvid

Roseanne Barr har travlt med at komme med undskyldninger og forklaringer efter sit racistiske tweet

Roseanne Barr har flere undskyldninger for sit tweet. Foto: Ritzau Scanpix
Roseanne Barr har flere undskyldninger for sit tweet. Foto: Ritzau Scanpix

Roseanne Barr er havnet i mere end massiv modvind, efter hun i et meget lidt gennemtænkt tweet langede ud efter Barack Obamas tidligere rådgiver Valerie Jarrett.

- Det muslimske broderskab og 'Abernes Planet' har fået en baby = vj, skrev 65-årige Roseanne Barr med henvisning til Valerie Jarretts initialer.

Siden har den 65-årige skuespiller ikke bare gjort sig selv arbejdsløs. Kultserien 'Roseanne' er lukket og slukket for altid, og alle Barrs kollegaer har med hendes tweet mistet deres job.

Roseanne Barr har siden brugt selvsamme medie, hvor hele balladen startede, til at undskylde. Blandt andet skriver hun, at hun troede, at Jarrett var hvid.

På Twitter beder hun også om, at folk lader være med at forsvare hende. Roseanne Barr ved godt, at hun har dummet sig godt og grundigt.

Serien 'Roseanne' havde premiere helt tilbage i 1988 og løb over skærmen indtil 1997. Den populære sitcom blev i marts genoplivet med stor succes efter en pause på 21 år, og man har nået at vise alle de ni af serien, der er optaget. Nu kommer der ikke flere. Og det ærgrer selvfølgelig Roseanne, men det er ikke det værste i denne her sag, skriver hun på Twitter. Det, der plager hende mest, er, at hun nu er stemplet som racist.

Den indtil i går så populære skuespiller har også selv et bud på, hvorfor hun skrev, som gjorde. Endnu en undskyldning fra Roseanne lyder, at hun var påvirket af sovemedicin, da hun satte sig til tasterne.

Flere af Roseannes medskuespillere har været ude og fordømme hendes tweet i kraftige vendinger. Blandt dem Sara Gilbert, som skriver:

- Roseannes nylige kommentar om Valerie Jarrett og så mange andre, er afskyelig og stemmer ikke overens med, hvad resten af holdet mener, eller nogen anden associeret med serien, tweeter hun og runder af.

- Jeg er skuffet over hendes handlinger. For at sige det mildt.

Roseannes tv-mand, John Goodman, har endnu ikke kommenteret sagen.

Roseanne Barr og John Goodman. Foto: AP
Roseanne Barr og John Goodman. Foto: AP
 

73 kommentarer
Vis kommentarer