Legendarisk sanger anholdt for vold i hjemmet

Politiet vil ikke ud med, hvilken nærtstående person, 'American Pie'-crooneren Don McLean har langet ud efter i privaten

70-årige Don McLean protesterede ikke over anholdelsen. Foto: AP
70-årige Don McLean protesterede ikke over anholdelsen. Foto: AP

Bag murene hos Don McLean foregik der mandag nat et kæmpe drama, der gjorde, at myndighederne rykkede ud og tog crooneren med sig i brummen.

Politiet anholdt McLean for krænkelsen 'misdemeanor domestic assault', som dækker over hustruvold, kærestevold, vold i hjemmet eller vold mod familiemedlemmer.

- Politibetjentene i Camden modtog mandag den 18. januar et alarmopkald fra Don McLeans bolig kort før klokken to om natten, bekræfter Randy Gagne fra myndighederne i delstaten Maine i USA over for magasinet Us.

Op til et års fængsel
Han vil dog ikke fortælle, hvilken nærtstående person McLean har langet ud efter, men ifølge politiet er forseelsen kategoriseret til niveau D, som i Maine giver en bøde på op til 15.000 danske kroner og/eller op til et års fængsel.

- Anholdelsen af McLean skete uden dramatik, og efterfølgende blev han eskorteret til fængslet i Knox County, Rockland, Maine, tilføjer betjenten.

Efter blot to timer i brummen blev McLean løsladt i kraft af en kaution på 74.600 danske kroner og skal i retten den 22. februar for balladen.

'The day the music died'
Privat bor McLean i en landejendom i Maine sammen med sin kone, Patrisha, og parrets to børn, Jackie og Wyatt.

Folkrock-musikeren fik sit store gennembrud med megahittet 'American Pie' i 1971 og skrev sig ind i musikhistorien med linjen 'the day the music died' som en hyldest til musiklegenderne Buddy Holly, Ritchie Valens og J.P. Richardson, der døde i et flystyrt i 1959.

'American Pie' blev optaget i Grammyens Hall of Fame i 2002.

15 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere