Legendarisk sangerinde er død

Den svenske sangerinde blev 80 år

Den svenske sangerinde Lill Babs er død. Det bekræfter hendes to døtre,Malin Berghagen og Kristin Kaspersen, på Instagram.

Lill Babs blev 5. marts indlagt på sygehuset med akut hjertesvigt, og lægerne fandt efterfølgende ud af, at hun var ramt af en ondartet cancer.

'Hendes hjerte har slået mange skønne slag for publikum, familie, kolleger og venner, men nu er det slut. Mamma blev indlagt for akut hjertesvigt, og der blev opdaget en ondartet cancer. En kombination, der viste sig for hård for vores ellers så stærke mamma',

'Familien har besøgt mor hver dag, siden hun kom på sygehuset, og hun sov ind stille og fredfyldt i formiddags. Nu hviler hendes sjæl hos mamma Brita', skriver døtrene.

Det blev til 65 år på scenen for Lill Babs. Foto: All Over Press
Det blev til 65 år på scenen for Lill Babs. Foto: All Over Press
 

Lill Babs hed rigtigt Barbro Svensson og blev en af Sveriges kendteste sangerinder. Hun debuterede allerede som 15-årig og forblev i mediernes søgelys de næste 65 år - lige indtil sin død i dag som 80-årig.

Hun hittede allerede tidligt med nummeret 'Leva Livet'.

Se det her

Sammen med The Beatlpes i 'Drop In'-programmet i 1963.
Sammen med The Beatlpes i 'Drop In'-programmet i 1963.
 

I 1963 var hun med i det svenske tv-show 'Drop In' med The Beatles også på programmet. Efter optagelserne måtte hun skrive autografer til John, Paul, George og Ringo.

Et stort hit på Svensktoppen i 1971 var hendes udgave af 'Välkommen til Världen', skrevet og produceret af Benny Anderson og Björn Ulväus fra ABBA.

med sit gode udseende var Lill Babs naturligvis omsværmet. Foto: All Over Press
med sit gode udseende var Lill Babs naturligvis omsværmet. Foto: All Over Press
 

I 1974 spillede hun hovedrollen i musicalen 'Annie Get Your Gun', som blev opført 12 gange i Göteborgs ishockey-arena med 100.000 solgte billetter.

Det blev indgangen til tre årtier med cabaret-shows på steder som Berns Salonger og Hamburger Börs i Stockholm.

Men ved siden af fortsatte hun også med at turnere - senest i 2014 som 76-årig. Det kvalificerede hende til tilnavnet 'grand old lady'.

Lill Babs var gift to gange og fik tre børn. Den ældste, Monica Svensson, fik hun som 16-årig med en fyr, der ikke er kendt i offentligheden. De to andre børn, Malin og Kristin, stammer hhv. fra ægteskaber med Lasse Berghagen og Kjell kapsersen.

67 kommentarer
Vis kommentarer