Madickens mor er død

Den svenske skuespiller Monica Nordquist er død. Hun blev blandt andet kendt som mor til Astrid Lindgren-figuren Madicken

Madickens mor i hvid kjole i fuld krig med at afluse sine døtre og deres fattige legekammerater. Foto: Cinetext Bildarchiv
Madickens mor i hvid kjole i fuld krig med at afluse sine døtre og deres fattige legekammerater. Foto: Cinetext Bildarchiv

Den svenske skuespiller Monica Nordquist er død 76 år gammel. Det skriver avisen Expressen.

Monica Nordquist blev i 1970'erne og 1980'erne kendt som film-mor for mange svenske - og danske - børn.

Hun spillede blandt andet rollen som Kajsa Engström, moren til Madicken fra Astrid Lindgrens populære fortælling om rigmandspigen med tendenser som Emil fra Lønneberg. Tilbage i 1979 blev Lindgrens historie om Madicken til filmen 'Du er skrupskør, Madicken', og året efter blev 'Madicken på Junibakken' filmatiseret.

Se også: Kendisdatter scorer rolle som Astrid Lindgren

Tilbage i 1973 spillede Monica Nordquist moren til Fia fra kultserien 'Den hvide sten' og nåede derfor ud til et bredt publikum.

Den 24. juni døde hun efter kort tids sygdom, men det er først nu, at hendes søn, Emil Graffman, fortæller, at han har mistet sin mor.

- Det gik hurtigt. Hun døde efter kort tids sygdom, siger Emil Graffman til Expressen.

Både filmene om Madicken og 'Den hvide sten' bliver stadig set af børn i dag. Og af deres forældre, der gerne napper et gensyn med de skønne karakterer fra deres egen barndom.

- Jeg tror, at mor havde lagt rollerne bag sig, men jeg ved, at filmene og hendes indsats i dem stadig rører mange i hjertet - både unge og gamle, siger Emil Graffman.

Se også: Emil fra Lønnebergs mor er død

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen