Meghan sagsøger medie: Privat brev offentliggjort

Mail on Sunday har ifølge hertuginde Meghan offentliggjort et af hendes private breve

Foto: Ritzau/Scapix.
Foto: Ritzau/Scapix.

Hertuginde Meghan, der er gift med den britiske prins Harry, vil lægge sag an mod avisen Mail on Sunday.

Det skriver det britiske medie BBC.

Meghan mener, at avisen på ulovlig vis har offentliggjort et af hendes private breve. Det højtprofilerede par ønsker desuden at svare igen på "ubønhørlig propaganda", forklarer prins Harry i en lang og personlig udtalelse.

- Jeg mistede min mor, og nu ser jeg min hustru blive offer for nogle magtfulde kræfter, lyder det fra 35-årige prins Harry.

Foto: AP Intl. kongelige Meghans far raser: 'Hvorfor må jeg ikke se mit barnebarn?'

Prins Harrys afdøde mor, prinsesse Diana, var konstant i de britiske mediers søgelys, indtil hun døde i en ulykke i 1997.

Prinsen forklarer, at "hans største frygt er, at historien gentager sig selv".

Advokatfirmaet Schillings, der repræsenterer Meghan, beskylder den britiske avis Mail on Sunday for at skrive usande og nedsættende historier om hende.

Schillings har lagt sag an mod avisen og dens moderselskab, Associated Newspapers. De anklages for misbrug af private informationer, brud på ophavsretten og brud på databeskyttelsesloven fra 2018, skriver BBC.

Prins Harry til lanceringen af Travalyst, som skal fremme bæredygtige valg på rejsen. Foto: Koen van Weel / Ritzau Scanpix Ferie Kritik af miljøbevidst prins som flyver i privatfly

Det er offentliggørelsen af et privat brev, der har udløst sagsanlægget. Det forklarer Prins Harry i parrets udtalelse.

- Brevets indhold blev offentliggjort på ulovlig vis på en bevidst ødelæggende måde for at manipulere dig, læseren, lyder det.

Prins Harry friede til den amerikanske skuespiller Meghan Markle i 2017 efter cirka halvandet års forhold. De to blev gift i maj sidste år.

Den 15. oktober 2018 blev det på førstedagen af en kongelig rundtur i Australien og New Zealand annonceret, at Meghan var gravid.

Hun fødte i maj i år sønnen Archie.

63 kommentarer
Vis kommentarer