Mystik om forsvundet Hollywood-stjerne: Har været væk i over to måneder

I mere end to måneder har den kinesiske superstjerne Fan Bingbing med flere Hollywood-film på cv'et ikke vist sig i offentligheden. Ingen ved, hvad der er sket med hende

Her ses Fan Bingbing sammen med blandt andre Penelope Croz. Foto: AP
Her ses Fan Bingbing sammen med blandt andre Penelope Croz. Foto: AP

Hvor er Fan Bingbing?

Det spørgsmål har adskillige medier i hele verden og i særdeleshed i Kina stillet, efter Hollywood-stjernen har været væk i mere end to måneder.

Sidst Fan Bingbing viste sig i offentligheden var 1. juli, hvor hun besøgte et børnehospital i Shanghai. Siden da har hun været væk. Pist væk.

Men hvad er der sket med skuespillerinden?

Flere medier heriblandt The Guardian og Vox i USA beskriver, hvordan stjernens forsvinden falder sammen med en udmelding fra Kinas regering.

Skatteundragelse?
Kinas kommunistiske parti har netop løftet sløret for, at de vil undersøge skatteundragelse i filmbranchen, og flere kinesiske medier har rapporteret, hvordan Fan Bingbing er en af de skuespillere, der bliver undersøgt.

Efter sigende er det de såkaldte Yin-Yang-kontrakter, som regeringen vil have stoppet.

Et trick, hvor skuespillerne får to forskellige kontrakter for samme tjans, men kun sender den ene ind til skattemyndighederne.

Artiklen fortsætter under billedet

Fan Bingbing til filmfestival i Canne i 2017. Foto: AP
Fan Bingbing til filmfestival i Canne i 2017. Foto: AP
 

Det er ikke meldt ud, at Fan Bingbing rent faktisk er havnet i myndighedernes søgelys på grund af disse kontrakter, ligesom Bingbing-lejren har afvist, at hun har skrevet under på disse kontrakter. Det skriver South China Morning Post.

Eneste tegn på skatteproblemer er, at den kinesiske sikkerhedsavis, China Securitis Journal, publicerede en artikel, hvor der stod, at Fan Bingbing var i myndighedernes varetægt og ville acceptere de juridiske konsekvenser. En artikel, der senere blev slettet.

Ingen er sikre
Ifølge The Guardian er der stadig ingen spor af Fan Bingbing, men hendes forlovede har slettet alle billeder af hende fra sin Weibo-profil (en kinesisk udgave af Facebook, red.).

- Måske er hun blevet for kendt og for indflydelsesrig for Kinas kommunistiske parti. Budskabet er klart. Ingen er sikre, siger professor i Kinas filmindustri ved University of Southern California Stanley Rosen til The Guardian.

Stjerneskuespillerindens helt store gennembrud kom i 2014, hvor hun spillede med i den populære 'X-Men: Days of Future Past'. Derudover er hun også med i 'Iron Man 3', ligesom hun også har en rolle i den nye film 'The King's Daugther'.

I Kina er hun en af de største skuespillere i landet, og hun har spillet med i et hav af store kinesiske film.

Væk fra skærmen er Fan Bingbing også en stjerne. Store mode-virksomheder som Montblanc, Louis Vuitton, De Beers og Guerlain har alle brugt hendes ansigt til at sælge deres produkter.

Foto: AP
Foto: AP
 

38 kommentarer
Vis kommentarer