Netflix satser på helt med et handicap

Skuespilleren Charlie Cox spiller Daredevil i Netflix' nye satsning, og det er en rolle, der kræver et stort ansvar

Flere og flere serier kører udelukkende på streamingtjenesten Netflix, der nu er klar med ny serie. (FOTO: Elise Amendola/AP)
Flere og flere serier kører udelukkende på streamingtjenesten Netflix, der nu er klar med ny serie. (FOTO: Elise Amendola/AP)

Der hviler et tungt ansvar på skuldrene af den 32-årige skuespiller Charlie Cox, der spiller rollen som den blinde helt i den nye Netflix-serie "Daredevil".

Modsat Spiderman, Batman og Superman, er Daredevil, hvis rigtige navn i serien er Matt Murdoch, nemlig handicappet. Som dreng blev han blind efter en ulykke, og det betyder, at han ikke kan se de skurke, han slås med.

Se også: Sherlock-stjerne dobbeltnomineret til BAFTA

Men det betyder også, at han skiller sig ud og viser, at man sagtens kan kæmpe mod ondskaben, selvom man ikke har alle sine sanser.

- Fordi han er en superhelt med et handicap, er han meget vigtig for nogle børn og voksne over hele verden, der måske selv er vokset op med et handicap. Det er et stort ansvar, for han er et forbillede, fortæller skuespilleren.

Selv har Charlie Cox sit syn, men for at forstå rollen som Daredevil så godt som muligt, prøvede han hver dag under optagelserne at tage et bind for øjnene og øve sig i ikke at være seende.

- Jeg ville ofte binde noget for øjnene om morgenen, så jeg ikke kunne se, men når vi nåede frokost, var det simpelthen for meget, indrømmer skuespilleren.

Kevin Spacey vender tilbage i rollen som Francis Underwood i 'House of Cards' i 2016. (Foto: AP) TV - 3. apr. 2015 - kl. 06:21 House of Cards bekræfter: Francis Underwood vender tilbage

For at lære, hvordan det er at være blind, havde han også en coach, der hjalp ham.

- Det var den sødeste mand, der var blevet blind som 19-årig, så han havde set i nogle år, ligesom Matt i serien. Jeg kunne observere ham, men det var lidt svært, at han ikke kunne kigge på mig og se, om jeg gjorde det rigtigt, siger Charlie Cox, der havde mange ting at lære.

- Jeg vidste ikke, at der rent faktisk er en teknik bag hvordan, man bevæger den hvide blindestok. Men min coach kunne høre, når jeg ikke gjorde det præcist, som jeg skulle. Det var ret interessant, fortæller han.

Ud over at være blind, er der også noget andet ved Daredevil, der ifølge Charlie Cox gør karakteren mere interessant end de andre helte, vi ser på tv og i tegneserier.

- Det er jo unikt for Daredevil, at han har en religiøs baggrund, han er opvokset som katolik. Og det giver nogle ret interessante konflikter, fordi han på den ene side er religiøs, men samtidig tager folks liv i sine egne hænder, siger Charlie Cox.

Se også: Hykleriske BBC: Top Gear væk fra hjemmeside

Da han fik tilbudt rollen, var han ikke i tvivl om, at han gerne ville udforske Daredevils helterolle, selvom han ikke selv som yngre har haft et særligt forhold til den populære karakter.

- Jeg er ikke vokset op med tegneserier, så jeg havde ikke rigtig noget forhold til karaktererne og slet ikke til Daredevil, men det betød bare, at jeg fra starten ikke rigtig følte et pres. Da vi så begyndte at filme og jeg fandt ud af, hvor stor en fanbase, der er, ændrede det sig, fortæller han.

"Daredevil" har premiere på Netflix den 10. april.

Intl. kendte - 27. mar. 2015 - kl. 10:40 Netflix til Australien: Se reklamen de skraldgriner over

Se også: Lars Mikkelsen: Vil bane vejen for talenterne

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere