Nøgenfotos en bonus ved arbejdet

Edward Snowden afslører den tvivlsomme arbejdsgang hos spionage-organisationen NSA

Edward Snowden afslører artige ting om NSA - igen. Foto: AP Photo
Edward Snowden afslører artige ting om NSA - igen. Foto: AP Photo

Ugens læk af nøgenbilleder af op mod 100 af verdens smukkeste kvinder skabte panik i Hollywood og omegn, men ifølge den flygtede whistleblower, Edward Snowden, er det nærmest en dagligdags forteelse blandt de ansatte i National Security Agency (NSA) at finde nøgenfotos på private computere og mobiltelefoner.

- Det er nærmest en ekstra bonus ved arbejdet, siger Snowden, der var ansat i NSA, indtil han begyndte at offentliggøre hemmeligt stemplede papirer og måtte flygte til Moskva.

Sex-lyster endevendes
I et 17 minutter langt interview med den britiske avis The Guardian fortæller Edward Snowden bl.a., at det er helt almindeligt at NSA-ansatte udnytter deres position til at spionere mod tidligere kæresters sex-lyster, selvom det er forbudt i den grad.

 

- Du har at gøre med unge fyre, 18 til 22 år gamle, der pludselig er kastet ind i en position med ekstraordinært ansvar, hvor de har adgang til alverdens private optagelser. I løbet af dagen får de sig tumlet ind på noget, der absolut intet har med deres arbejde at gøre. Eksempellvis fotos af nogen i seksuelle situationer.

Der er nul-tolerance
- Hvad gør de så? De vender sig rundt til deres makker, som siger, 'hey, det er great, send dem til Bill nede ad gangen'. Bill sender dem til George og George til Tom. Snart er denne persons mest intime liv blevet set af mange mennesker.

Se også: Indrømmer nøgen-læk: På flugt fra FBI

hackeren har delt flere billeder af en meget letpåklædt Jennifer Lawrence, som i 2011 vandt en Oscar. (Foto: AP) Kendte Ups: De har også fået lækket nøgenbilleder

Smækre Kate Upton er en af de kendisser, der har fået hacket private nøgenbilleder. (Target Press) Intl. kendte - 1. sep. 2014 - kl. 18:30 Klik ikke på Hollywood-babserne

En talsperson for NSA, Vanee Vines, skriver i en kommentar til avisen, at NSA er en top-professionel institution, og der er nul-tolerance overfor ansatte, der bryder reglerne.

Hun vil dig ikke direkte svare på Edward Snowdens afsløringer.

0 kommentarer
Vis kommentarer