Ny udmelding fra Aviciis familie: - Han orkede ikke mere

Den afdøde musikers familie har skrevet et åbent og meget rørende brev

Avicii døde fredag i Oman. Foto: Ritzau Scanpix
Avicii døde fredag i Oman. Foto: Ritzau Scanpix

Aviciis familie er hårdt ramt af sorg, efter den 28-årige musiker døde i Oman i fredags i sidste uge.

Avicii blev kun 28 år gammel. FOTO: Amy Sussmann / AP flash - 20. apr. 2018 - kl. 20:25 Avicii er død: Blev kun 28 år

Alligevel har de torsdag eftermiddag fundet overskud til at skrive et åbent brev om den yderst succesfulde musikmager og hans søgen efter en mening med livet.

- Vores elskede Tim var en, der søgte, en skrøbelig kunstner, der altid stillede store eksistentielle spørgsmål. En overpræsterende perfektionist, der rejste og arbejdede hårdt i et tempo, der førte til ekstremt svær stress, skriver Aviciis familie blandt andet ifølge den svenske avis Expressen.

Læs hele familiens brev her:

Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress.

När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik.

Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan.

Nu orkade han inte längre.

Han ville få frid.

Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset.

Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad.

Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare.

Vi älskar dig,

Familjen.

Hvad Tim Bergling, som var hans borgelige navn, døde af, er endnu ikke kendt i offentligheden, men familien skriver meget rørende, at han ikke orkede mere.

Aviciis død har fået mange kendte personligheder i branchen til at reagere. Foto: All Over Press Musik - 20. apr. 2018 - kl. 22:34 Det sidst kendte billede af Avicii: Smiler mod kameraet

- Han kæmpede virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nu orkede han ikke mere. Han ville have fred, lyder de ærlige ord fra Aviciis nærmeste.

Lægerne i Oman har foretaget to obduktioner af musikeren, og der er intet, der indikerer, at der er sket noget kriminelt, oplyste politiet onsdag til Times of Oman.

Avicii blev bare 28 år. Foto: All Over Press Intl. kendte - 25. apr. 2018 - kl. 12:06 Ny melding fra Omans politi om Aviciis død

Tim Bergling fortalte før sin død flere gange åbent om sine alvorlige helbredsproblemer, der blandt andet var skyld i, at han i 2016 stoppede som dj.

Dokumentar viste bagsiden af medaljen
I en dokumentar fra oktober 2017 viste Avicii bagsiden af det på overfalden så glamourøse musikerliv, og i et interview med Rolling Stones Magazine fortalte han om den skelsættende beslutning han tog om at stoppe, imens han turnerede i USA.

- Jeg havde brug for at finde mig selv igen. Det hele handlede bare om succes for successens skyld. Jeg fik ingen glæde ud af det længere, sagde han.

For mange fans ser DJ-livet nok spændende og vildt ud, men for Tim Bergling var sandheden en anden.

- Jeg spurgte mig selv, 'hvorfor kan jeg ikke nyde det her som alle andre DJ's?,' Men det er begyndt at gå op for mig, at mange af de andre DJ's, som ser glade og spændte ud, føler det samme som mig, sagde han til Rolling Stones Magazine 5. september 2017.

Avicii har flere gange haft problemer med sit helbred, hvor han er blevet indlagt på hospitalet. I dokumentaren er det tydeligt, at stjerne-dj'en ikke har det godt.

- Det er de værste smerter, man kan forestille sig. Det føles som om man dolkes i maven og i ryggen samtidig.

INTL. MusikNYT - 22. apr. 2018 - kl. 07:11 Stenrig super-dj død: Så mange millioner efterlader Avicii sig