Oprah skamroser dansk krimiforfatter

Talkshow-dronningen anbefaler romanen 'De glemte piger' af succes-krimiforfatteren Sara Blædel som en bog, der vil efterlade dig åndeløs

Oprah Winfrey er helt vild med Sara Blædels bog 'De glemte piger'. Her ses hun ankomme til Oscar-uddelingen i februar. (Video: Splash)

Hun ligger på natbordet hos mange danskere, der elsker at kravle under dynen med et godt gruopvækkende gys.

Den danske succesforfatter Sara Blædel høster stor ros og læserskare for sine fængslende krimiromaner, og nu har den 50-årige Gyldne Laurbær-vinder også har selveste Oprah Winfrey blandt sine læsere.

Under indlægget 'romaner, der vil efterlade dig åndeløs' på sin hjemmeside anbefaler den 61-årige talkshowdronning Blædel-romanen 'De glemte piger', som på amerikansk har titlen 'The Forgotten Girls' der er den syvende bog i rækken om politiefterforskeren Louise Rick.

(artiklen fortsætter under billedet)

Her modtager Sara Blædel tidligere på året forfatterprisen 'De Gyldne Laurbær'. (Foto: Polfoto)
Her modtager Sara Blædel tidligere på året forfatterprisen 'De Gyldne Laurbær'. (Foto: Polfoto)

Se også: Krimidronning får De Gyldne Laurbær

Hjerteskærende social historie
- Den danske krimiforfatter og superstjerne Sara Blædel har en fantastisk evne til at væve en hjerteskærende social historie ind til en 'sidde-ude-på-kanten-af-stolen'-spændende thriller, mens hun på samme tid skaber en detektiv, der er så følelsesmæssig rig og virkelighedsnær ligesom en tæt ven, lyder de flotte ord fra Winfrey.

I anbefalingen beskriver den legendariske tv-værtinde romanen så fængende, at man bare vil vende side efter side for at sluge den plot-twistede krimisucces.

- Du vil piske igennem roman på en dag og efterfølgende blive ved med at tænke over den, slutter Winfrey sin flotte anmeldelse af Blædels 'De glemte piger'.

Sidste år modtog succesforfatteren dansk litteraturs fornemste hæder ved at vinde De Gyldne Laurbær for 'Kvinden, de meldte savnet', som er niende bog i successerien.

1 af 2 Her modtager Sara Blædel tidligere på året forfatterprisen 'De Gyldne Laurbær'. (Foto: Polfoto)
2 af 2 Oprah Winfrey er helt vild med Sara Blædels bog 'De glemte piger'.(Foto: AP)
17 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere