Pin up-fotografiets pioner hyldes

Bog med 250 af fotografen Tom Kelleys afklædte billeder fra 40'erne til 70'erne

Han blev kaldt 'Godfather of Pin Ups', og nu blive rfotografen Tom Kelley, der døde i 1984, hyldet med en bog, fyldt af mange af de billeder, han tog af datidens skuespillere, modeller og strippere, som han tryllede tøjet af foran kameraet.

Se også: Puddel bider bikini-trussen af Kylie

Se også: Forbes har talt: Hun er den mest magtfulde kvinde

Marilyn Monroe – eller rettelig Norma Jean – blev dræbt på foranledning af Bobby Kennedy, hævdes det i ny bog. Men bogen har overset vigtige detaljer, som Esbjergs Dr. Død og denne artikels forfatter har gravet frem. Foto: Topfoto Meninger Goodbye Norma Jean - igen-igen

'Tom Kelley's Studio' hedder bogen i stort format med det berømte billede af en nøgen Marilyn Monroe, der også prydede det første nummer overhovedet af Playboy magazine, på coveret.

Marilyns trafik-uheld
Billedet - og andre fra samme optagelser, der også indgår i bogen - blev taget i 1948, da Kelley var vidne til et mindre trafik-uheld, Marilyn var involveret i på Sunset Boulevard i Los Angeles, og derefter tilbød hende fem dollars til en taxa hjem.

Han sørgede også for at give hende sit kort, og det blev indledningen til et samarbejde om forskellige model-jobs. Til sidst førte det også til de nu berømte billeder, som fem år senere blev brugt i lanceringen af mandebladet, og i dag betragtes de som de mest sete nøgenbilleder nogensinde.

Se billederne her

Men han fotograferede også masser af andre starletter og håbefulde skuespillere, og 250 af billederne fra 40'erne til 70'erne er samlet i bogen. 80 procent af dem har aldrig været vist før.

1 kommentar
Vis kommentarer