Pop-ikon vinder over tv-station: Får millioner i erstatning

Tv-stationen BBC er blevet dømt til at betale Cliff Richard erstatning

Cliff Richard har flere gange været ved at græde efter afgørelsen. Hør hans reaktion her. Video: AP

Popikonet Cliff Richard er af den britiske High Court blevet tildelt 220.000 pund - knap to millioner kroner - i erstatning af BBC for en livedækning i 2014 af en politirazzia af hans hjem.

Det skriver BBC.

I forvejen har sangeren modtaget 400.000 pund af politiet i Berkshire for den ubegrundede razzia, der handlede om sexbeskyldninger af en mand for mange år siden.

Det tog hårdt på Sir Cliff Richard at blive beskyldt for pædofili. Foto: PA Intl. kendte Politiet siger undskyld til Cliff Richard

De 20.000 pund af erstatningen fra BBC er blevet tilføjet, fordi tv-stationen dækkede sagen på en 'alvorlig og sensations-præget' måde og under breaking-fanfaren 'Årets scoop'.

Der kan dog komme mere endnu til 77-årige Sir Cliff.

Retten vil senere tage stilling til, om han skal have yderligere erstatning for de indtægtstab, sagen kan have bibragt ham.

Vinnyheder Cliff Richard sætter sin vingård voldsomt ned i pris

Sangeren var i tårer, da han bagefter talte med pressen, skriver MailOnline.

- Jeg kan ikke tro det. Det er vidunderlige nyheder. Det kommer til at tage mig noget tid komme mig over det følelsesmæssige i hele sagen, sagde han.

BBC overvejer dog at appellere afgørelsen. Statsradiofonien mener, at dommen repræsenterer 'et dramatisk skift' i pressens muligheder for at berette om politiefterforskninger.

Cliff Richard er tydeligt berørt af det hårde år, han har haft. PA Photos Intl. kendte Cliff i sorg over søsters død

21 kommentarer
Vis kommentarer