Rip Torn er død

Den amerikanske skuespiller er død, 88 år gammel

Elmore Rual 'Rip' Torn, der blandt andet er kendt fra 'Men in Black'-filmene, er død, 88 år gammel.

Det bekræfter hans udgiver, Rick Miramontez, ifølge flere medier, heriblandt The Guardian.

Torn døde tirsdag eftermiddag i sit hjem med sin hustru, skuespilleren Amy Wright, og sine to døtre Katie Torn og Angelica Page ved sin side. Dødsårsagen er ikke oplyst.

En af Rip Torns måske mest kendte roller er som Artie i 90'er-hittet 'The Larry Sanders Show', som han har været nomineret til seks Emmy Awards for. Han vandt prisen i 1996. Derudover var han Oscar-nomineret for sin rolle som Marsh Turner i filmen 'Cross Creek' fra 1984.

Foto: Lucas Jackson/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Lucas Jackson/Reuters/Ritzau Scanpix

Rip Torn startede sin karriere i 1956, hvor han indspillede sin første film kaldet 'Baby Doll', inden han studerede videre i New York for at dygtiggøre sig yderligere. Undervejs gjorde han også karriere på Broadway, hvor han optrådte i 10 stykker og instruerede et.

På det store lærred optrådte han især i komedie-film, ligesom at han lagde stemmer til enkelte tegnefilm - blandt andet Zeus i Disney-filmen 'Hercules'.

Uden for scenen og skærmen var Rip Torn kendt og berygtet for sit temperament. Noget som han også selv tidligere har erkendt i et interview.

Derudover var han i 2010 involveret i en større skandale, da han han brød ind i en bank i Connecticut i beruset tilstand. Torn hævede selv, at han troede, det var hans hjem, og han lovede i forbindelse med retssagen via sin advokat, at han ville gå i behandling for sit alkoholmisbrug.

Rip Torn i forbindelse med retssagen i 2010. Foto: AP
Rip Torn i forbindelse med retssagen i 2010. Foto: AP
 

Ikke desto mindre blev han idømt to et halvt års betinget fængsel, blandt andet fordi han flere gange havde optrådt bevæbnet i beruset tilstand.

Rip Torn havde været gift i alt tre gange, senest altså med Amy Wright, som han blev gift med i 1989. Foruden de to børn, han havde med hende (Katie og Claire Torn), havde han fire andre børn.

Vis dette opslag på Instagram

R.I.P. Rip

Et opslag delt af Will Smith (@willsmith) den

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere