Så fik ambassadøren sin mand

Rufus Gifford blev i dag gift med sin mand, Stephen DeVincent, på Københavns Rådhus

Her kommer parret ud fra Københavns Rådhus efter at have givet hinanden deres ja (video: Camilla Maria Johansen)

Lørdag eftermiddag blev den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, smedet sammen med sin partner, Stephen DeVincent, på Københavns Rådhus. Og det var en lykkelig ambassadør, som efter vielsen gik ned ad trapperne fra rådhuset og lagde armen om sin mand:

- Vi er bare så glade, sagde Rufus Gifford foran den fremmødte presse.

- I landet, hvor eventyr blev skabt, får vi vores eget eventyr!

Ambassadøren var især glad for, at så mange af parrets venner og familie fra hele verden var fløjet til København for at fejre dem.

- Det betyder alt for os, sagde han.

Samtidig fortalte han, at det betød noget helt specielt at blive gift på Københavns Rådhus, som var det første sted i verden, hvor to mennesker af samme køn indgik registreret partnerskab.

Kendte gæster
Parret blev viet klokken 16, og godt et kvarter før ankom de selv til rådhuset, hvorefter deres venner og familie fulgte trop. Blandt dem var blandt andre den tidligere minister Nicolai Wammen (S).

- Det er to fantastiske mennesker, som vi er rigtig glade for at have som venner, fortalte han til Ekstra Bladets udsendte.

Han havde en oplevelses-gave med til parret, der bød på en tur i kajak rundt i Københavns havn. Udover Nicolai Wammen var blandt andre den forhenværende minister Mogens Jensen (S) til stede.

Efter vielsen stillede det glade par op til fotografering sammen med familien (video: Camilla Maria Johansen)


Efter vielsen er det planen, at de nygifte og gæsterne kører til ambassadørens residens, Rydhave, på Strandvejen, hvor den store bryllupsfest bliver holdt.

Allerede i går tog Rufus Gifford, 41, og manden forskud på fejringen, da de inviterede 110 personer til middag på restauranten Pluto i København. Det fremgår af ambassadørens Instagram-profil.

1 af 3 Rufus Gifford ved den røde løber ved Københavns Rådhus. (Foto: Camilla Maria Johansen)
2 af 3 Rufus Gifford bliver i dag gift med sin mand, Stephen DeVincent. (Foto: Polfoto/ Henning Hjorth).
3 af 3 Rufus Gifford og manden, Stephen DeVincent (Foto: Rasmus Flindt).
92 kommentarer
Vis kommentarer