Sexchikane-beskyldt komiker lægger sig fladt ned: 'Jeg gjorde det, fordi de så op til mig'

Den Emmy-vindende komiker Louis C.K. indrømmer: Jeg onanerede foran kvindelige kolleger

Både komiker-kolleger og fans er rystede over beskyldningerne. (Video: AP)

En af USA's mest succesfulde komikere, Louis C. K., erkender i en erklæring, at han har sexchikaneret kvindelige kolleger.

Det skriver flere amerikanske medier. Herunder NBC News.

Det sker dagen efter, at flere kvinder stod frem i New York Post og fortalte om usædvanlige oplevelser med komikeren i slutningen af 1990'erne og begyndelsen af 00'erne.

- Disse fortællinger er sande. På det tidspunkt sagde jeg til mig selv, at det jeg gjorde, var okay, fordi jeg aldrig viste min pik til en kvinde uden at spørge først, som også er sandt. Men siden har jeg - for sent - lært, at når du er i et overlegent magtforhold til en kvinde (som jeg var over for dem - red.), så spørger man ikke først. Det sætter dem i en knibe, skriver Louis C. K. i sin erklæring.

Du kan læse komikerens erklæring i sin fulde længde på engelsk i tweetet herunder.

Louis C. K. skriver også:

- Den magt, jeg havde i forhold til kvinderne, var, at de så op til mig. Og jeg udnyttede den magt uansvarligt, lyder det videre.

Onanerede under komiker-festival
To komikere - Dana Min Goodman og Julia Volov - sagde torsdag til New York Post, at Louis C.K. 'begyndte at onanere', da de befandt sig på hans hotelværelse under en festival for komikere i 2002.

Komikeren Louis C.K. Foto: AP
Komikeren Louis C.K. Foto: AP

Andre beskyldninger gik på, at han onanerede under en telefonsamtale i 2003.

New York Times har talt med to andre kvinder, der kom med lignende anklager.

Og nu erkender Louis C. K. altså, at kvinderne har helt ret.

- Jeg har haft det skidt med, hvad jeg har gjort. Og jeg har forsøgt at lære af mine fejl. Og flygte fra dem. Nu er jeg klar over hvilke konsekvenser, mine handlinger har haft.

Komikeren Louis C.K. Foto: AP Intl. kendte - 10. nov. 2017 - kl. 04:18 Fem kvinder anklager komiker for sexchikane

- Jeg har også draget fordel af, at der blev set meget op til mig i de miljøer, jeg selv og disse kvinder var en del af. Det har gjort det endnu mere vanskeligt for kvinderne at dele deres oplevelser med andre, som også har set op til mig, og som ikke har troet på dem, lyder det i Louis C. K.'s erklæring.

Vil bruge tid på at lytte
Komikeren slutter af med at skrive:

- Jeg har brugt min lange og succesfulde karriere til at sige præcis, hvad der har passet mig. Nu vil jeg træde et skridt tilbage og bruge lang tid på at lytte.

Den Emmy-vindende Louis C.K. spiller hovedrollerne i serierne "Louie" og "Louis C.K. Oh My God", som han også selv skriver, producerer og instruerer.

Beskyldningerne har allerede fået konsekvenser for komikeren. Tv-selskabet HBO oplyste torsdag, at Louis C.K. ikke vil blive inviteret til en velgørenhedskoncert 18. november, hvor komikeren ellers skulle deltage.

Tv-selskabet FX, der blandt andet står bag serien "Louie", sagde torsdag, at det var "meget bekymret" over anklagerne.

Selskabet understreger dog, at det aldrig har modtaget meldinger om ureglementeret adfærd af komikeren i de seneste otte år, hvor han har været tilknyttet FX.

Flere er røget i sexchikane-vridemaskinen
Anklager om seksuelle overgreb er haglet ned over fremtrædende personer i det amerikanske underholdningsbranche i de seneste uger.

Det gælder blandt andre den tidligere storproducer Harvey Weinstein, skuespillerne Kevin Spacey og Dustin Hoffman samt instruktøren James Toback.

Distriktsanklageren i Los Angeles oplyste torsdag, at der nu vil blive etableret en særlig taskforce, der skal efterforske beskyldningerne om overgreb i underholdningsbranchen.

- Som svar på de mange beskyldninger om seksuelt misbrug i underholdningsbranchen har jeg etableret en taskforce med særligt trænede advokater, der er klar til at vurdere disse sager, siger distriktsanklager Jackie Lacey ifølge nyhedsbureauet AFP.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen