Skønheds-skandale: Miss USA håner Miss Vietnam

Den unge Miss USA, Sarah Rose Summers, har fået hård kritik for at håne Miss Vietnam og Miss Cambodia 

Miss USA ses her i bikini-konkurrencen under Miss Universe, og til højre ses en vinkende Miss Vietnam. (Foto: AP)
Miss USA ses her i bikini-konkurrencen under Miss Universe, og til højre ses en vinkende Miss Vietnam. (Foto: AP)

Netop nu afvikles den store internationale skønhedskonkurrence Miss Universe i Bangkok i Thailand, hvor skønheder fra hele verden konkurrerer på livet løs.

Og nogle gange bliver der kørt med urent trav. Det så man blandt andet på en instagram-live-video, hvor de tre deltagere Miss USA, Sarah Rose Summers, Miss Colombia, Valeria Morales og Miss Australien, Francesca Hung sad og talte om den internationale skønhedskonkurrence.

Og her satte den 24-årige Miss USA på en negativ måde fokus på sine to andre konkurrenter H'Hen Nie fra Vietnam og Rern Sinat fra Cambodia.

Det skriver flere medier heriblandt magasinet Elle samt Fox News

Miss Vietnam vinker til kameraet. (Foto: AP)
Miss Vietnam vinker til kameraet. (Foto: AP)
 

I videoen kan man høre Miss USA sige følgende:

'Hvad synes i om Miss Vietnam Nie? Hun er så sød og lader som om, hun er rigtig god til engelsk. Og hvis du så stiller hende et spørgsmål, efter at I har haft en lang samtale, så nikker hun bare og smiler, forklarer Miss USA og laver samtidigt en lille parodi på den nikkende og smilende Nie fra Vietnam.

Senere i videoen taler Miss USA også om Miss Cambodia Rern Sinat og siger følgende:

'Miss Cambodia er her, og hun taler ikke et ord engelsk, og der er ikke et eneste menneske her, der taler hendes sprog. Kan i forestille jer det?, siger Miss USA, der slutter med at sige: - Stakkels Cambodia.

Videoen er gået viralt på de sociale medier, hvor mange har udtrykt deres store skuffelse over Miss USA, som blandt bliver kaldt xenofobisk og fremmedhadende. 

Miss USA har efterfølgende lagt et opslag ud på instagram, hvor hun undskylder sine udtalelser og forklarer sagen. Her skriver hun blandt andet:

'I et øjeblik hvor jeg forsøgte at udtrykke det mod som nogle af mine søstre har, sagde jeg noget, som jeg nu indser kan forstås som værende mangel på respekt, og jeg undskylder. Mit liv, mine venskaber og min karriere er bygget op omkring det faktum, at jeg er en passioneret og empatisk kvinde. Jeg ville aldrig med vilje skade eller såre et andet menneske. Jeg er taknemmelig over at have fået mulighed for at tale med Miss Vietnam og Miss Cambodia om denne sag. Det er det, som betyder mest'.

 

1 af 4 
2 af 4 Miss Vietnam vinker til kameraet. (Foto: AP)
3 af 4 
4 af 4 Miss USA ses her i bikini-konkurrencen under Miss Universe, og til højre ses en vinkende Miss Vietnam. (Foto: AP)
89 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere