Skuespiller kæmper mod Islamisk Stat

Pirates of The Caribbean-skuespiller vender ryggen til glamourøse Hollywood og kæmper mod IS-ekstremister

Michael Enright er ikke bange for at dø i kampen mod Isis. (Foto: AP)
Michael Enright er ikke bange for at dø i kampen mod Isis. (Foto: AP)

Den britiske skuespiller Michael Enright, der blandt andet har spillet med i Pirates of The Caribbean, har tilsluttet sig kurdisk bevægelses kamp mod Islamisk Stat i Syrien. Det skriver The Guardian.

Michae Enright optrådte pludselig i en video, der blev offentliggjort af en syrisk-kurdisk militant politisk bevægelse, der siden 2011 har beskyttet Syriens kurdiske territorier og regioner. Bevægelsen kalder sig YPG.

Se også: Hizbollah skal redde oldtidsby

Optagelserne, der er blevet postet på YPG's Facebooksside tirsdag, viser ham i en grøft med andre krigere fyre en riffel af med beskeden:

- Isis er farlige for alle mennesker, der er i live.

Han ønsker flere våben og medicinsk behandling til de kurdiske krigere, som han beskriver som sine kammerater.

Se også: Professor: Tiltale mod 21-årig for terror-råb er speciel

YPG har vist sig som en vigtig kampstyrke mod Isis i Syrien. Med hjælp fra amerikanskledede luftangreb, har det i følge The Guardian hjulpet med at befri en række byer og landsbyer i den nordøstlige del af landet.

I et interview med det Dubai-baserede Al-Aan TV har Michael Enright sagt, at han blev klar over, hvor ekstreme Isis er, da de 'huggede hovedet af en amerikansk journalist.'

Se også: Islamisk Stat indtager irakisk nøgleby

Det, der var dråben for Enright, var, da gruppen i februar i år udgav en video, der viser en erobret jordansk pilot blive brændt levende.

I interviewet fortæller han, at han er villig til at dø i kampen mod Isis.

- Jeg kom ikke her for at lege lege - jeg skrev til alle mine venner og familie, fordi jeg måske ikke kommer til at se dem igen.

Se også: Samantha forlader sine tre børn: Kæmper mod IS i Irak

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

21 kommentarer
Vis kommentarer