Skuespillerinde i kamp mod racisme

Julianne Moore har sammen med filmproducer Bruce Cohen sat en kampagne i gang for at ændre navnet på en skole

Den smukke Julianne Moore vil nu kæmpe for at ændre navnet på den folkeskole, hvor hun selv gik i sin barndom.(Foto: AP)
Den smukke Julianne Moore vil nu kæmpe for at ændre navnet på den folkeskole, hvor hun selv gik i sin barndom.(Foto: AP)

Skuespillerinden Julianne Moore er nu gået aktivt ind i kampen for at forbyde sydstatsflag og de symboler, der er for slaveri.

Sammen med filmproduceren Bruce Cohen har den Oscar-vindende skuespillerinde lanceret en underskriftsindsamling på internettet for at skifte navn på den skole, som de begge gik på i 1970'erne.

Skolen ligger i Falls Church i den amerikanske delstat Virginia og hedder 'J.E.B. Stuart High School'. De to filmfolk vil ændre navnet på skolen, da de mener, at det skaber associationer til racisme på baggrund af den amerikanske borgerkrig.

Se også: Skuespiller stalker sine børn på Facebook

Navn på sydstats-general
J.E.B. Stuart var en amerikansk soldat og general for sydstaterne og blev dræbt i kampene under den amerikanske borgerkrig.

- Ingen skal undskylde for navnet på den skole, de gik på, fordi den bærer et symbol på racisme, man ikke vil kendes ved, skriver Julianne Moore og Bruce Cohen på deres indsamling på hjemmesiden Change.org.

Ifølge det amerikanske medie CNN har underskriftindsamlingen allerede opnået 28.000 underskrifter.

Se også: Filmstjernes diæt-advarsel: Hjernen skrumper

Moore og Cohen foreslår, at man i stedet skal opkalde gymnasiet efter borgerrettighedsforkæmperen Thurgood Marshall, som blev den første afroamerikanske dommer i højesteret. Marshall voksede også op i Falls Church ligesom Julianne Moore og Bruce Cohen.

- Ikke nok med, at han kæmpede for borgernes rettigheder, så var han vores nabo og en del af vores lille samfund, skriver Moore og Cohen på Change.org.

Julianne Moore ses her i rollen som Alice i filmen 'Jeg er stadig Alice'.(Foto: AP) Filmnyheder - 23. feb. 2015 - kl. 06:04 Julianne Moore vinder endelig en Oscar

Skole opkaldt efter Ku Klux Klan-leder
Det er ikke første gang, at der er iværksat kampagner for at omdøbe skoler i sydstaterne i USA. I 2014 kørte der en internetkampagne mod en skole i Florida, da den var opkaldt efter Nathan Bedford, som var leder af Ku Klux Klan.

Læs om Julianne Moore og Bruce Cohens kampagne her: https://www.change.org/p/rename-j-e-b-stuart-high-school-after-supreme-court-justice-thurgood-marshall?source_location=trending_petitions_home_page & algorithm=curated_trending

1 af 2 Julianne Moore på den røde løber.(Foto: AP)
2 af 2 Den smukke Julianne Moore vil nu kæmpe for at ændre navnet på den folkeskole, hvor hun selv gik i sin barndom.(Foto: AP)
4 kommentarer
Vis kommentarer