Skuespillers far ramt af frygtelig sygdom

Owen Wilson fortæller, at hans far har fået sygdommen Alzheimers

Skuespillerens far kræver døgnbehandling. (Foto: AP)
Skuespillerens far kræver døgnbehandling. (Foto: AP)

Den amerikanske komiker og skuespiller Owen Wilson har ifølge ham selv ofte lavet vittigheder om folk med sygdommen Alzheimers.

Men nu er komik blevet til seriøs virkelighed for den 46-årige skuespiller, hvis egen far er blevet ramt af sygdommen. Det fortæller Wilson i et interview med det amerikanske medie Dallas Morning News.

- Det har været rigtigt hårdt, fortæller Owen Wilson i interviewet, hvor han åbnede op om sin 74-årige far Robert A. Wilsons diagnose.

Kræver døgnovervågning
Alzheimers er en sygdom, der medfører nedsat hjernefunktion og demens. Det kan derfor være svært for folk med Alzheimers at fungere optimalt i hverdagen, og sygdommen kræver ofte en døgnovervågning.

- Når du hører, at din far er i en position, hvor han skal have døgnbehandling, frygter man, at man ikke kan klare det selv, siger Owen Wilson.

Se også: Hollywood-skuspiller er blevet far igen

Owen Wilsons far, bedre kendt som Bob Wilson, har været en anerkendt tv-mand gennem længere tid, som blandt andet har været forkæmper for lokal-tv i Dallas. Han var blandt andet med til at starte nyhedsudsendelsen 'The News Hour with Jim Lehrer' med den prisbelønnede journalist Jim Lehrer, som rullede over skærmen for første gang i 1995.

- Du er bare nødt til at gøre dit bedste for at komme igennem det, fortæller Owen Wilson i interviewet og fortsætter.

- Du vælger selv at acceptere situationen. Først derefter kan du gå på udkig efter de helt små ting i livet, som du kan være taknemmelig for.

Ser stadig op til far
Owen Wilson, der selv er far til to, er stadigvæk overbevist om, at hans far er den person, som han ser mest op til.

- For mig og mine brødre har der ikke været nogen, der har haft større indflydelse på os end vores far, fortæller Owen Wilson, hvis mor er fotografen Laura Wilson.

Owen er netop nu aktuel i filmen 'No Escape', som har premiere i denne uge. Før har Owen Wilson primært spillet roller i komedier, men med denne film går skuespilleren ind i et seriøst rollesæt.

2 kommentarer
Vis kommentarer