Stjerneskuespiller død

Alan Rickman blev kun 69 år

Alan Rickman blev kun 69 år. Foto: Getty Images
Alan Rickman blev kun 69 år. Foto: Getty Images

Den store britiske skuespiller Alan Rickman er død af kræft i London. Det skriver the Guardian.

Manden, der i Danmark bedst var kendt for sin rolle som Severus Snape i 'Harry Potter'-filmene  og som den 'sindssyge' terrorist Hans Gruber i 'Die Hard', blev kun 69 år. Men ud over sine mange film og serier var han en kendt og højt respekteret teaterskuespiller, som var medlem af The Royal Shakespeare Company.

'Talent er en tilfældig sammenblanding af gener og af ansvar', sagde han under et interview i Toronto i 2014, og det var hans filosofi. Han var forgudet og beundret af sit publikum og sine kolleger - både som skuespiller og som 'stemme' i en masse sammenhænge.

Arbejderbaggrund
Rickman havde arbejderbaggrund, men debuterede allerede i 1978 som teaterskuespiller og i 1982 på tv hos BBC.

I 1985 fik han sin første store hovedrolle for Shakespeare Company'et  som Viscomte de Valmont i 'Les Liasons Dangereuses' (Farlige Forbindelser. red), og den rolle betød det helt store gennembrud. Herefter er det gået slag i slag for den populære og siden folkekære skuespiller.

Han havde fantastisk sans for både det humoristiske og det dramatiske. Det viste han både i 'Die Hard', i 'Robin Hood', hvor han var den forkætrede Sherif af Nottingham og i alle 'Harry Potter'-filmene, hvor han var den 'onde' og svært gennemskueslige Severus Snape.

Gift i 2012
I 1965 som 19-årig mødte Rickman den et år yngre Rima Horton. Hun blev hans første kæreste og senere labour-politiker frem til 2006. Parret fandt dog først endegyldigt sammen i 1977, men har så til gengæld levet sammen siden. Først i 2015 bekræftede den meget private skuespiller, at han og Horton havde giftet sig i stilhed i 2012.

Alan Rickman var kendt for at deltage i og stille op for velgørenhed.

Ekstra Bladets Oscar-panel var netop gået i studiet, da nyheden om Alan Rickmans død blev offentliggjort, så det blev også til en hurtig gennemgang af hans karriere før den stod på Oscar-snak. Hør Ekstra Bladets bud på Rickmans største præstationer her.

90 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere