Succes-instruktør skifter spor: Skal skrive bøger

Den prisvindende instruktør Quentin Tarantino vil nu være forfatter

Tarantino skal efter planen udgive to bøger. Foto: Jean-Paul Pelissier / Ritzau Scanpix
Tarantino skal efter planen udgive to bøger. Foto: Jean-Paul Pelissier / Ritzau Scanpix

Manden bag filmsucceser som 'Pulp Fiction' og 'Once Upon a Time… in Hollywood', Quentin Tarantino, vil nu afprøve et nyt karrierespor.

Ifølge Deadline har den verdenskendte filminstruktør netop underskrevet kontrakt med forlaget Harper og skal i den forbindelse udkomme med to bøger.

Den ene bliver ifølge mediet en bogversion af netop 'Once Upon a Time… in Hollywood' fra 2019, hvor historien forlænges, og der kommer flere detaljer om filmens hovedpersoner, Rick Dalton og Cliff Booth, der blev spillet af Leonardo DiCaprio og Brad Pitt.

- Tilbage i 70'erne var de første voksenbøger, jeg læste, romaner baseret på film, og op til i dag føler jeg stor affektion for genren, siger han til Deadline og tilføjer:

- Som fan af filmromaner er jeg stolt af at annoncere, at 'Once Upon a Time… in Hollywood' bliver mit bidrag til denne ofte marginaliserede, men elskede undergenre inden for litteratur. Jeg glæder mig til at udforske mine karakterer og deres verden videre i et litterært eventyr, som forhåbentlig kan sidestilles med sit filmiske modspil.

Uma Thurman i sin velkendte gule dragt med et samurai-sværd i hånden i en scene fra Kill Bill-filmene. (Foto: PR Foto) Intl. kendte Tarantino afslører vild nyhed: Arbejder på Kill Bill 3

Stopper efter ti
Tarantino har tidligere meddelt, at han efter ti film vil indstille sin karriere som filminstruktør og gå på pension.

'Once Upon a Time… in Hollywood' var hans film nummer ni, og han har endnu ikke fortalt om planerne for sin næste - og måske sidste - film. Han har dog teaset, at han arbejder på at lave en treer i den populære 'Kill Bill'-serie.

Filmudgaven af Tarantinos forestilling om, hvad der var sket, hvis Manson-familien var brudt ind hos naboen frem for skuespilleren Sharon Tate i 1969, modtog blandt mange priser en Oscar for bedste scenografi og for bedste mandlige birolle.

En stolt Brad Pitt poserer med sin nyvundne oscarstatuette. Foto: Lucas Jackson/Ritzau Scanpix Film Brad Pitt vinder langt om længe en Oscar for sit skuespil

Foruden filmromanen vil Tarantino kaste sig ud i en fagbog om 70'ernes film, der skal hedde 'Cinema Seduction'.

47 kommentarer
Vis kommentarer