TV: ’60 Minutes’-stjerne dræbt i ulykke

Journalisten Bob Simon er omkommet i en voldsom trafikulykke

Den kendte ’60 Minutes’-journalist Bob Simon er blevet dræbt i en trafikulykke. Det oplyser tv-stationen CBS News i en pressemeddelelse.

Den voldsomme ulykke skete onsdag omkring klokken 19 i New York, og 73-årige Bob Simon blev erklæret død ved ankomsten til Saint Luke's Roosevelt Hospital.

Simon sad på bagsædet af den nu totalsmadrede Lincoln Town Car. Bilen kolliderede med en Mercedes i et lyskryds og, ifølge politiet i New York ramte den efterfølgende en helle.

Da redningsmandskabet nåede frem var Bob Simon bevidstløs og trak ikke vejret. Han havde alvorlige skader på både krop og i hovedet.

Så smadret vi var den Lincoln Town Car, som Bob Simon kørte i, da ulykken skete. (Foto: AP)
Så smadret vi var den Lincoln Town Car, som Bob Simon kørte i, da ulykken skete. (Foto: AP)

Chaufføren i den lejede bil slap mirakuløst med skader på arme og ben, mens føreren af Mercedesen slap uskadt fra ulykken. 

Bob Simon blev ansat på CBS I 1967 og har siden været en af deres mest fremtrædende reportere. Simon har sendt nyheder hjem til de amerikanske seere fra verdens brandpunkter. Han har blandt dækket Vietnam-krigen og Golf-krigen.

Fanget i Irak
I 1991 blev han taget til fange af irakiske styrker i begyndelsen af Golf-krigen. Bob Simon og tre kolleger blev holdt fanget i 40 dage, og den oplevelse skrev han senere om i sin bog ’Fyrre dage’.

- Det er sådan et stort tab for os alle på CBS News, siger chefproduceren bag ’60 Minutes’, Jeff Fager, ifølge CNN.

- Tragedien bliver kun større af, at vi skal miste ham i en trafikulykke – en mand som ham, der har klaret flere farlige situationer end næsten enhver anden journalist i moderne tid. Vi kommer til at savne ham, siger Jeff Fager.

Bob Simon blev 73 år. (Foto: AP)
Bob Simon blev 73 år. (Foto: AP)
 

Bob Simons arbejde høstede stor anerkendelse. Blandt andet fik han gennem sin karriere hele 27 Emmy-priser. Simon blev også belønnet med den elektronisk journalistik højeste ærespris - en Alfred I. DuPont-Columbia University Award. Det var hans dækning af folkedrab under den bosniske krig, der sikrede ham den fornemme pris.

0 kommentarer
Vis kommentarer