Ups! Er identiteten på hemmelig graffiti-maler lige blevet afsløret?

Engelsk DJ talte over sig i radioshow og afslørede måske identiteten på anonym gadekunstner

Gadekunstneren Banksys rigtige identitet er muligvis blevet afsløret. Foto: Polfoto
Gadekunstneren Banksys rigtige identitet er muligvis blevet afsløret. Foto: Polfoto

Banksy må nok siges at være verdens mest berømte gadekunstner.

Og udover at være kendt for sine satiriske graffiti-værker, er den England-baserede kunstner berømt for sin velbevarede anonymitet. I hvert fald officielt.

Se også: Ekstrem kjole: Ser ud som om hun er helt nøgen

Der har flere gange verseret forskellige rygter om Banksys identitet, men nu er den engelske DJ, kunstner og musiker Goldie muligvis kommet til at tale over sig. Det skriver blandt andre Daily Mail.

Goldie, hvis rigtige navn er Clifford Joseph Price, deltog for nylig i podcasten Distraction Pieces, hvor han bevægede sig ud i en forarget tale om, hvordan kunst ofte bliver til en pengemaskine. I den forbindelse nævnte han Banksy, og den måde, hans værker bliver masseproduceret og solgt over hele verden.

Robert del Naja er sanger og medlem af det britiske band Massive Attack. Og ifølge de seneste rygter er han Banksys sande identitet. Foto: AP
Robert del Naja er sanger og medlem af det britiske band Massive Attack. Og ifølge de seneste rygter er han Banksys sande identitet. Foto: AP
 

- Giv mig et bobbelbogstav og tryk det på en t-shirt og skriv 'Banksy' på den, og så kører det. Nu kan vi sælge den. Intet mod Robert, jeg synes, han er en fantastisk kunstner. Jeg synes, han har vendt kunst-verdenen om, lyder det fra Goldie i podcasten, hvorefter han ifølge Daily Mail holder en kort pause, og skynder sig at skifte emne til noget om jazz-musik.

Nu lyder spekulationerne på, at den Robert, som den engelske DJ uforvarent referererede til, må være kunstner og musiker Robert del Naja, som var med til at stifte det stadig aktive britiske band Massive Attack.

Robert del Naja, der også er kendt som 3D, har tidligere været i rygte-spil som det sande ansigt bag den anonyme Banksy, og han og Goldie har kendt hinanden i årevis. Faktisk var de begge graffitimalere i England i 80'erne. Og Banksy har selv flere gange nævnt Robert del Naja som en stor inspiration, og har endda forfattet forordet i hans bog, '3D'.

30 kommentarer
Vis kommentarer