Verdenskendt sangerinde: Jeg blev misbrugt af min stedfar

Shania Twain åbner nu op om en brutal fortid med vold i hjemmet og seksuelle overgreb

Shania Twain fortæller i interviewet, at det var den hårde barndom, der gik hende til at skrive sange. Få sagen kort her (Video: AP)

Sangerinden Shania Twain var på alles læber i slutningen af 90’erne, hvor hun hittede med sange som ’That Don’t Impress Me Much’.

Men i 2005 trak hun sig tilbage og udgav blot én single, inden hun gjorde comeback i 2017.

I et stort interview med The Guardian åbner hun nu op om pausen, der i starten var frivillig, men siden blev tvungen, da hun både blev bidt af en skovflåt og siden skilt fra sin mand, som havde haft en affære med en af Shania Twains gode veninder.

DK MusikNYT Verdensstjerne til Royal Arena

De mange hændelser fik Shania Twain til at se på sit eget liv og opvækst i helikopterperspektiv. Den senere sangerinde voksede op med en mor, der led af depression, og en stedfar, som ifølge Shania Twain, var alkoholiker, voldelig og mentalt forstyrret.

Sangerinden i sine velmagtsdage i slut-90'erne. Foto: All Over Press
Sangerinden i sine velmagtsdage i slut-90'erne. Foto: All Over Press

Turde ikke falde i søvn
Opvæksten var alt andet end god, og hun frygtede, at stedfaderen ville dræbe hendes mor.

- Jeg troede, de ville dræbe hinanden. Min mor var også ret voldelig. Mange nætter lå jeg i min seng og tænkte: 'Fald ikke i søvn, fald ikke i søvn, vent indtil de sover'. Om morgenen ville jeg vågne og tjekke, om alle stadig trak vejret, fortæller Shania Twain til the Guardian.

INTL. MusikNYT Nøgen Brad Pitt imponerede ikke sangerinde

I sine erindringer fortæller Shania Twain om en hændelse, hvor stedfaderen slog moderen bevidstløs og gentagne gange holdt hendes hoved ned i toiletkummen. Det fik Twain til at tage en stol og knuse den mod stedfaderens ryg. Han slog hende på kæben, og hun slog tilbage. Dengang var hun 11 år gammel.

Og Shania Twain som hun ser ud i 2018. Foto: All Over Press
Og Shania Twain som hun ser ud i 2018. Foto: All Over Press

Direkte adspurgt af The Guardian, om hun har været udsat for seksuelle overgreb, svarer hun.

- Åh ja. Jeg kommer ikke til at gå i detaljer med det, men jeg har heller ikke noget imod at fortælle det, for jeg mener, det er vigtigt, at folk forstår, at man kan overleve sådan noget, siger Shania Twain.

- Jeg føler, at de seksuelle overgreb går hånd i hånd med de fysiske overgreb, når det er en, du kender. Jeg lærte at fortrænge det.

Hun fortæller yderligere, at misbruget begyndte, da hun var 10 år gammel.

Shania Twain fortæller i interviewet, at det var den hårde barndom, der gik hende til at skrive sange.

Canadieren optræder i Danmark 14. oktober, hvor hun gæster Royal Arena.

31 kommentarer
Vis kommentarer