Verdensstjerne: London er ikke længere en engelsk by

Monthy Python-legenden John Cleese får hård kritik for provokerende udtalelse

John Cleese bliver af mange betragtet som noget af det mest britiske, man kan forestille sig.

Han er især i Danmark blevet populær på grund af sin optræden i den legendariske humor-gruppe Monthy Python samt sin glansrolle i tv-serien 'Halløj på Badehotellet'.

Men den 79-årige John Cleese mener dog ikke selv, at hovedstaden i England, London, er særlig britisk. Han har nemlig i et helt nyt opslag på twitter skrevet, at 'London ikke længere er en engelsk by'.

John Cleese er især i Danmark kendt for sin rolle som hotelbestyreren Basil. Her ses han med to af sine kolleger fra tv-serien, Connie Booth og Andrew Sachs. (Foto: Shutterstock)
John Cleese er især i Danmark kendt for sin rolle som hotelbestyreren Basil. Her ses han med to af sine kolleger fra tv-serien, Connie Booth og Andrew Sachs. (Foto: Shutterstock)
 

John Cleese skriver følgende i sit twitter-opslag:

'For nogle år tilbage skrev jeg, at London ikke længere rigtig er en engelsk by. Siden dengang, har stort set alle mine venner fra udlandet bekræftet min observation. Så noget sandhed må der jo være i det....Jeg noterer også, at London var den by i Storbritannien, der stemte mest voldsomt for at forblive i EU'.

Siden John Cleese flyttede fra England til Caribien, har han været kritisk overfor udviklingen i London. Allerede i år 2011 klagede han over, at det multikulturelle London havde udvandet den særlige engelske følelse i hovedstaden.

John Cleese's nye opslag på twitter har fået 14.000 likes. Men der er i den grad også mange kritiske røster blandt kommentarerne.

Faiza Shaheen skriver følgende:

'Hvilken overraskelse, at flere hundrede års britisk kolonialisme resulterer i en multikulturel by i moder-landet'.

Twitter-brugeren Victoria skrev følgende:

'Okay. Tak for det. Jeg kan personligt ikke holde det særlige engelske islæt ud, og jeg føler overhovedet ingen stolthed over at være født i lille England. Jeg elsker at være en del af London, der både er britisk, europæisk og åbent.'.

En bruger, der kalder sig The Discourse Lover, lavede en reference til John Cleese's berømte rolle som hotelbestyreren Basil i tv-serien 'Halløj på Badehotellet'.

'Og det kommer fra en, der hyrede en spansk mand til at arbejde på sit hotel. Du er en hykler'.

Men der var også flere brugere, der var enige med John Clees. Paul Joseph Watson skrev f.eks:

'Mere end 41 procent af Londons befolkning er født i udlandet. London har også den anden højeste udenlandsk fødte befolkning i nogen by i verden. London er helt sikkert den mindst engelske by i England. Cleese understreger bare et faktum, som alle, der bor i London, forstår.'

John Cleese ses her med sine kolleger i en scene fra filmen 'Monthy Python and the Holy Grail. (Foto: Python Pictures. Courtesy: Everett Collection)
John Cleese ses her med sine kolleger i en scene fra filmen 'Monthy Python and the Holy Grail. (Foto: Python Pictures. Courtesy: Everett Collection)
 

1 af 3 John Cleese er især i Danmark kendt for sin rolle som hotelbestyreren Basil. Her ses han med to af sine kolleger fra tv-serien, Connie Booth og Andrew Sachs. (Foto: Shutterstock)
2 af 3 John Cleese ses her med sine kolleger i en scene fra filmen 'Monthy Python and the Holy Grail. (Foto: Python Pictures. Courtesy: Everett Collection)
3 af 3 
972 kommentarer
Vis kommentarer