Video: Skuespiller med i topløs protest

Den amerikanske skuespiller Phoebe Price var søndag med til at hylde kvinders ret til ligestilling sammen med et hav af halvnøgne med-demonstranter

Her ses Phoebe Price til 'Go Topless'-demonstrationen ved Venice Beach (video: Splash)

Hvis mænd må gå topløse rundt, så må kvinder også!

Sådan lyder det klare budskab ved den årligt tilbagevendende 'Go Topless Day' i USA, hvor kvinder i flere byer vælter halvnøgne ud på gader og stræder for at demonstrere for deres ret til at have bare bryster i offentligheden.

Og i år var naturligvis ingen undtagelse.

Således gav budskabet ekko blandt de mange topløse kvinder, der søndag var mødt op på eksempelvis gaden i New York - hvor det dog ikke er strafbart at blotte barmen - og ved Venice Beach i Californien.

Se også: Topløse kvinder forsvinder - her er det livet at være nøgen

'Go Topless Day', som er arrangeret af den amerikanske organisation GoTopless, fandt første gang sted i USA i 2008, men er siden vokset i popularitet, så dagen nu også bliver markeret i blandt andet Canada og Mexico.

Og flere og flere synes at støtte det bar-brystede foretagende - også fra 'de kendtes rækker'.

I år deltog i hvert fald den amerikanske skuespiller Phoebe Price, der blandt andet er kendt for sine roller i filmene 'Broken Blood', 'The Victim' og 'The Horse Trader'.

I videoen over artiklen ses hun siddende letpåklædt i en vogn omringet af topløse kvinder - og mænd - på Venice Beach. Skuespillerinden har ikke selv taget skridtet og smidt bikinioverdelen, men hun overlader dog ikke meget til fantasien.

Herunder kan du se video fra aktionen i New York:

Debatten omkring kvinders ret til at vise bare bryster offentligt er set markeret på forskellig vis i flere lande de seneste år.

I Brasilien tog en gruppe kvinder fra 'Topless in Rio'-bevægelsen eksempelvis affære tilbage i januar og lavede en protest meget lignende 'Go Topless Day'.

Således udviste de civil ulydighed, da de slap brysterne fri på Ipanema-stranden i Rio de Janeiro.

Det gav naturligvis kvinderne en masse opmærksomhed, men aktionens formål var netop at rette fokus på en brasiliansk lov, der forbyder kvinder at være topløse på stranden.

Se video fra den aktion herunder:

24 kommentarer
Vis kommentarer