Vildt!:'Badehotellet' i gevaldig bedring

Fortsætter det sådan, ender det jo med ligefrem at blive halvgodt.

Jens Jacob Tychsens skabagtige fremstilling af narcissisten Edward Weyse er stadig et af de helt stor irritationsmomenter i 'Badehotellet'. Foto: TV2
Jens Jacob Tychsens skabagtige fremstilling af narcissisten Edward Weyse er stadig et af de helt stor irritationsmomenter i 'Badehotellet'. Foto: TV2

'Badehotellet IV', fjerde afsnit: 'Feriebarnet'. TV2, 13. februar.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Computersolen skinner stadig kronisk på badehotellet, men fortællemæssigt er skyerne ved at samle sig, hvilket i den grad klæder serien. Hvad instruktion og skuespil angår, er der stadig langt til niveauet fra eksempelvis kollegaerne i 'Arvingerne' ovre hos konkurrenten på DR, men det hjælper gevaldigt på det, at der tilsyneladende sker noget nu.

Noget af det er tilmed interessant.

Se også: Rasende Badehotellet-stjerne bestjålet i metroen

Hitler er ikke længere blot en stemme i radioen, men er rykket ferieidyllen lidt nærmere i form af grev Ditmers tyske kusine Mitzi, der - forgæves gætter jeg på - er grevindens desperate forsøg på at sikre arvefølgen på godset (og sikre, at Ditmer bliver langt, langt inde i skabet).

Grosserer Madsen er ved at opspore det skumle fundament, som skibsreder Morten Enevoldsens formue hviler på, og Fie afslører med sin advarsel, at hun vist ikke er helt færdig med ham alligevel. Det er hun til gengæld med den jazzspillende tandlæge, som nu også har været sammen med den eventyrlystne lillesøster Ane. Så måske hun alligevel har et følelsesliv, hun kan kalde sit eget?

Se også: 'Selv blinde og døve kan følge med' - anmelder slagter Badehotellet

Og søreme om ikke både hr. og fru Aurland fik opfyldt deres hedeste drømme - han kom i Statsradiofonien, og hun kom igen i kanen med Edward Weyse under påskud at at ville sikre en søskende til Severin. Jens Jacob Tychsens overdrevent skabagtige fremstilling af narcissisten Weyse er stadig et af seriens helt store irritationsmomenter, og hvor det virker som om, at flere af de andre skuespillere bravt prøver at ryste sig fri af de skabeloner, som de er stoppet ned i, så svælger han rundt i klicheerne, så det er en ynk at overvære.

Der er med andre ord stadig plads til forbedringer i tv-seriens svar på et åndeligt slumretæppe, men det går da i det mindste i den rigtige retning rent dramatisk efter flere sæsoners fodslæbende tilløb. Hvis det fortsætter sådan, ender det jo at være helt tilforladeligt. Hvem skulle nu have troet det?  

Konceptuerende instruktør: Fabian Wullenweber. Medv.: Rosalinde Mynster, Bjarne Henriksen, Lars Ranthe, Amalie Dollerup m.fl.

27 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere