Farvel til plat og svindel

  • Farvel, men ikke farvel og tak
Farvel, men ikke farvel og tak

?

er enige
Artiklen er skrevet af en Ekstra Bladet bruger. Anmeld?

Så er det i dag sidste mulighed for at køre med Uber.
Nu flygter de fra deres ansvar. De lovede deres chauffører at det hele var lovligt, og at de ville få hjælp i en retssag. Der har nu været langt over 50 sager i retten, og Ubers advokat har ikke fået frikendt én eneste af piraterne. De er gået fra retten med en bøde på mindst 3.500 kr. og en plettet straffeattest.
En plettet straffeattest kan være alvorligt for mange mennesker. F.eks. for asylansøgere eller folk der søger dansk statsborgerskab. De kan nu komme til at vente 4½ år med at kunne få asyl eller statsborgerskab.
De fleste af de der er dømt i retten havde "anden etnisk oprindelse" end dansk. En enkelt sag måtte udsættes, da der skulle indkaldes tolk. Uber har levet fedt af disse mennesker der ikke var i stand til at læse og forstå hvad de gik ind til, da de tilmeldte sig. De blev lovet guld og grønne skove, da de var til hvervemøder hos Uber. Men bagefter skulle de underskrive papirer der gjorde Uber skadefri i tilfælde af problemer med myndighederne.
Er det virkelig sådanne firmaer folk mener der skal være plads til i Danmark - firmaer der er så ligeglade med deres ansatte og samarbejdspartnere. Alene for at du kan spare 20-30 kr. på en køretur?
At SKAT nu er i gang med at udsende nye årsopgørelser til flere hundrede personer er ikke det eneste problem.
Det største problem for mange af piraterne bliver, at de har "glemt" at fortælle myndighederne at de tjente penge, mens de samtidig modtog offentlige ydelser i form af kontanthjælp, invalidepension, førtidspension eller sågar integrationsydelse. Det vil få langt alvorligere konsekvenser for de berørte end de nok har forestillet sig.

Farvel til Uber - ikke farvel og tak for noget som helst.
 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i folkets røst
Hent flere
Mest læste i nationen!
Hent flere
Seneste i nationen!
Hent flere