Løkke samarbejder med Londons muslimske borgmester: Vil bekæmpe Trump

  • Lars Løkke Rasmussen (tv.) og Londons muslimske borgmester, Sadiq Khan.
Lars Løkke Rasmussen (tv.) og Londons muslimske borgmester, Sadiq Khan.

?

er enige
Artiklen er skrevet af en Ekstra Bladet bruger. Anmeld?

 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) står nu i spidsen for et af de mest omfattende modtræk mod, at præsident Donald Trump har meldt USA ud af Paris-aftalerne. Det skriver Berlingske.

For at fortsætte samarbejdet mod klimaforandringer har statsministeren offentliggjort en plan, der forpligter lande og storbyer rundt om i verden til at overholde en række af de mål, der er lagt fast i Paris-aftalerne og i FNs 17 verdensmål.

Lars Løkke udtaler til Berlingske:

"Trump misser noget amerikansk lederskab. Det er jo også i USAs interesse. Den luft, vi indånder, kender ingen grænser, og de klimaforandringer, vi oplever, kender ingen grænser."

Lars Løkkes klimainitiativ hedder P4G. Det samarbejder med C40-netværket bestående af 91 globale storbyer. En af disse storbyer er London, der har den praktiserende muslim, Sadiq Khan, som borgmester. Han har adskillige gange været i verbal nærkamp med Donald Trump.
I en artikel med overskriften “London joins fight against Donald Trump’s rejection of Paris climate change deal” udtaler Khan:

"The threat of climate change is something no world leader can ignore and it is vitally important we unite to help tackle this danger and protect our planet."

Både Lars Løkke og Sadiq Khan bruger altså klimainitiativet til at bekæmpe Donald Trump.

USA er Danmarks absolut vigtigste allierede. Det er derfor dybt skadeligt, at Lars Løkke angriber USA’s præsident på denne voldsomme måde. Angrebet sker endda i samarbejde med Londons muslimske borgmester.
Men Lars Løkke har tilsyneladende et større værdifællesskab med Sadiq Khan end med Donald Trump.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste
Hent flere
Seneste i nationen!
Hent flere