Partier fjernes fra stemmesedler ved valg.

Partier skal helt væk fra stemmesedler til folkevalgte forsamlinger (folketings- kommune- reginal- og EUvalg).

På en stemmeseddel skal der alene kun være de der har stemmeret, i følge Grundloven §29, stk.1, og er opstillet som kandidater.

Alle kandidater skal have mellem 150 - 200 stillere.

Kun stemmer der er afgiver personligt på en kandidat er gyldig og kan ikke flyttes fra en kandidat til en anden.

Valgproceduren vil fortsat være som lovgivningen foreskriver, dog uden deltagelse af partier.

Penge der gives i støtte af private, foreninger o.lign., til en kandidat skal indbetales til Indenrigsministeriet, hvorefter disse fordeles ligeværdigt mellem de opstillede kandidater.

Modtager en kandidat privat o.lign. økonomisk støtte og ikke giver det videre til Indenrigsministeriet, vil et valg på kandidaten erklæres ugyldigt.

Hver opstillede kandiat får 5.000,- kroner i valgstøtte fra Indenrigsministeriet og dertil de af Indenrigsministeriet indbetalte private støttepenge. Pengene udbetales efter valget, mod godkendte kvitteringer for valgmateriale.

De folkevalgte kan efter valget organisere sig i de interessegrupper (partier) de føler behov for, i de respektive folkevalgte forsamlinger.

---------------------

Det vil gøre valg til folkevalgte forsamlinger mere ligeværdige og folkelige, da det vil medføre, at kandidaterne må ud og møde befolkningen ansigt til ansigt, før et valg.

Derudover at de folkevalgte medlemmer ikke længere er bundet af partideciplin og andre lign. trusler fra interesseorganisationer (partier o.lign.).

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste i Nyheder
Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen