Sag

I 30 år har etiskråd ikke fundet etisk problematik i slagteri-industri.

?

er enige
Artiklen er skrevet af en Ekstra Bladet bruger. Anmeld?

Etiskråd har i Danmark eksisteret i 30 år, og selvom jeg ikke er imod ideen om et Etiskråd, så finder jeg det svært at begribe at man i 30 år ikke har gjort etiske indsigelser imod slagteri-industri.

I 2013 blev Ca. 500.000 køer slagtet og dette er et etisk problem.
Menneskers lyst til kødspisning retfærdiggøre ikke etisk set at slå 500.000 køer ihjel, det er ikke særlig svært at forstå hvis man har en smule moral og etik (dog har medlemmer i etiskråd ikke deduceret dette endnu selvom de har haft 30 år til det).

Når man tillader systematisk drab på levende væsner som kan føle smerte og nærvær, så er man per ordbogens definition OND!. En ond person nyder igennem andres lidelse, så logisk følger det, at når Danskere spiser kød og eksportere kød til til andre lande, så lider køerne ufattelig stor smerte, derfor er slagteri-industri uetisk og ondt. På denne præmis alene at køerne lider stor smerte, bør slagteri-industri etisk forbydes, andre aspekter af sagen er den psykiske lidelse som opstår i køerne, op til punktet hvor de skal dræbes af en slagter, forrådt af deres værge.

Etiskråd skelner ikke imellem etisk kødspisning og uetisk kødspisning, dette er et etisk dilemma. Det er uundgåeligt at en konflikt opstår på basis af etiske krænkelser af dyr. Aldrig har menneskeheden i historien dræbt så mange dyr på så uetisk vis som i moderne tid.

Der er absolut ingen gyldige etiske præmisser for at dræbe køer i Danmark, og at etiskråd intet har gjort for at afværge denne tragedie beviser komplet mangel på etisk forståelse fra rådets side.

Når man har magt til at ændre på individers lidelser, og man intet gør for at hjælpe dem, da er man i sandhed en uetisk person, sådan personer består såkaldt etiskråd af.

Definitionen af en ond person som det fremgår på ordnet.dk.

"1. Som søger at tilføje andre smerte, skade eller lidelse."

Kilde. http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=ond&tab=for

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste
Hent flere
Seneste i nationen!
Hent flere