1100 danskere ramt af Norwegian-kaos

Så er den gal igen: Seks Norwegian-afgange er aflyst eller forsinket 3. juledag

Hver 20 fly på Norwegians rute Aalborg København er forsinket. Foto: Johan Nilsson/AP
Hver 20 fly på Norwegians rute Aalborg København er forsinket. Foto: Johan Nilsson/AP

Er du berørt af forsinkelsen eller aflysningen. Eller har du andre erfaringer med Norwegian eller andre selskaber? Tip Ekstra Bladet, eller send billeder i en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller i en mail til 1224@eb.dk

Man skal ikke lede længe på de sociale medier for at finde danskere, som beskylder det norske lavpris-selskab Norwegian for kontante aflysninger og forsinkelser på ellers meget populære rute Aalborg-København og omvendt.

Steffen Jensen er rasende på Norwegian på grund af den  dårlige service i forbindelse med aflyst afgang, da hans børn skulle en tur til Israel.(Foto: Thomas Sjørup) Danske kendte Kendt TV2-reporter raser: Norwegian er discount-lort

'FUCK jer så hårdt Norwegian!! HVER ENESTE gang jeg flyver mellem Kbh og Aalborg, skrev bloggeren Masha Vang forleden, da et fly var forsinket.

Hun har ellers tidligere lovet, at hun ville taget toget i stedet, selv om det tager 4-5 timer og sjældent er meget billigere end flyet. Til gengæld afgår tog langt oftere tid tiden.

'De er bare ALTID forsinkede dem fra Norwegian, når jeg flyver fra Aalborg. Så fremover bliver det altså toget, skrev hun.

Hun har dog ikke helt ret i, at selskabet altid er forsinket. Seks procent af afgangene er forsinkede oplyser Norwegian. Det svarer til at godt og vel hver 20. afgang er forsinket. Der er omtrent 40 afgange på ruten ugentlig, så i gennemsnit altså to ugentlige forsinkelser i enten Aalborg eller København.

Seks flyvninger forsinket

I dag er formentlig en del, som vitterlig ville ønske, at de for længst havde bestilt togbilleter eller anden kørelejlighed.

For det fly, som her på den store rejsedag, 3. juledag, skulle flyve tre gange Aalborg-København tur-retur - er aflyst eller forsinket. Det er nemlig strandet på ferieøen Tenerife, og Norwegian har intet erstatningsfly, der hurtigt kunne indsættes.

Se også: Her er flyselskaberne med mange forsinkelser og dårlig service

Det første fly, der skulle være afgået fra Aalborg ved middagstid med 183 passagerer er helt aflyst, så det tager heller ikke passagerer med den anden vej.

To afgange i eftermiddag er henholdsvis fem timer - og en time forsinket. Så det berører i nærheden af i alt 1100 passagerer, som enten må finde andre befordringsmidler eller vente.

Eksempelvis skulle et fly være lettet kl. 13.45 fra Aalborg med ankomst i København 14.30. Det ankommer først kl. 18.15, hvis ikke det bliver yderligere forsinket.

Anders Kaa fra Aabybro opgav at vente på det fly, så han sidder nu i et tog fra Nordjylland mod København, hvor han skal møde på job kl. 16. Han siger, at han på få måneder blev udsat for 4-5 aflysninger af Norwegian-fly fra Aalborg til København.

- Jeg arbejder på et skib med afgang fra København, så pålideligheden er meget vigtigt. Derfor er det det frustrerende aldrig at vide, om man i sidste øjeblik skal finde en anden måde at rejse på, siger Anders Kaa.

Fem timers tomgang i lufthavn

Carina Hansen fra København er vred. Hendes mor og bror skulle i dag kl. 12.35 være lettet fra Kastrup mod kurs mod Aalborg, men flyet blev forsinket med afgang kl. 17.20.

- Jeg ringede til Norwegian og fik på norsk at vide, at de skulle tjekke ind i lufthavnen en halv time før den oprindelige afgang – altså kl. 12.05. Så min bror og mor venter fem timer i lufthavnen. Det er da tåbeligt, at de ikke blot kunne vente med at tjekke ind, siger hun.

Et Norwegian-fly måtte mandag aften sikkerhedslande i Amsterdam. (Arkivfoto: Norwegian) Samfund Røg i kabinen: Fly mod København måtte sikkerhedslande

 

104 kommentarer
Vis kommentarer